Jazz Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Witam mam małe pytanie. Ostatni przeglądając internetowe sklepy ASG napotkałem opis dotyczący oporządzenia ściślej typ Materiału HDN. Niewiem czy dobrze rozumuję stąd pytanie, czy jest to podróba Cordury zwanej w Polsce Kordurą. PS. Sorry że pytam w tym temacie ale nie chciałem zakładać nowego wątku, a ten temat wydał mi się odpowiedni. Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 HDN - High Density Nylon Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 HDN to podróbka cordury. Nie jest to jednak polska codura czy kodura. Generalnie rzecz biorąc najczęściej jest to coś pośredniego (z moich obserwacji i macania paru rzeczy wynika, ze jest to materiał miększy, przynajmniej ten który nie ma warstwy laminatu, co zdarza się często) ale ogólnie nie jest zły. Plecaka bym nie wziął ale oporządzenie (chesta, ładownice, pouche) już tak. Link to post Share on other sites
Jazz Posted February 5, 2007 Author Report Share Posted February 5, 2007 (edited) Wielkie THX za szybką odpowiedź. Pozdrawiam. Edited February 5, 2007 by Jazz Link to post Share on other sites
Recommended Posts