Blast Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Witam :mrgreen: . Szukałem na forum (w miare umiejętności jakie posiadam :-F ) ale nieznalazłem tego o co mi chodziło, a jak już znalazłem to odp była niedokładna i niewiele z niej rozumiałem mam tak więc mam 3 pytania odnośnie APS 2 a dokładnie czy: tak powinno być po naciągnięciu zamka?(dodam że jak jest nienaciągnięty to przylega dokładnie) może być tak uszczelnione? (chodzi mi czy jest odpowiednia powierzchnia pokryta czy nie bedzie gdzieś uciekało powietrze itp.) moge tu kapnąć oleju żeby nasmarować tłok ? Czy mam kapnąć do tego "cycka" który wciska kulke w hop upa ? Zadaje te pytania bo nie jestem do końca pewien czy tak ma być, czy moge tak zrobić (bez obawy o to że pogorszy sie moc itd). Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 (edited) Z takimi 'pytaniami do działu o aps2 de napisz tam takie pytania to napewno Ci odpowiedzą a nie zakładasz nowy topic o tym???:/ albo do zielonych P.S. powiem tylko tyle po 1 nie powinno tak byc, po 2 troszkę za daleko z tą taśmą teflonową powędrowałeś, po 3 możesz tam napsikac oleju sylikonowego do hop-upu też. Wogóle oblej lekko wszystkie częsci w środku to się lekko uszczelni:) Edited February 9, 2007 by krynia16 Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Jezu... NIE LEJ SILIKONU DO HOPUPA!! Zmoczysz go i na tym się skończy że osiągi repliki spadną i będziesz musiał hopsiupa czyścić. Najlepiej, aby nasmarować tłok wpsikaj olej silikonowy do dyszy (tego cycka :lol: ) na odciągniętym zamku. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Ja też tak miałem w APSie,po strzale przylegało dokładnie,ale to na nic nie wpływa,teflonu pakuj tyle żebyś mógł bez problemu skręcić komore HU,a w ten sposób nie nasmarujesz tłoka tylko psikniesz na sprężyne....psikaj przez dysze z przodu ale nie za wiele. Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted March 19, 2007 Author Report Share Posted March 19, 2007 Oki dzieki wielkie :) a mam jeszcze pytanie do posiadaczy owej repliki jak z osiągami ich replik , czy kulki lecą prosto i jak daleko ?? Jaką broń boczną do niej polecacie ?? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Hopek ponad średni,na 0.25 czy 0.28 daje rade ale lufa sprzydała by sie prec. ale jak nie ma wiatru to lecą prosto,mój po uszczelnieniu na jakieś 60-65 celnie.Na boczną najlepiej poczekać na mp7a1 lub mp5 PDW które już wyszło i odkręcić kolbke.Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted March 19, 2007 Author Report Share Posted March 19, 2007 Splinter a uszczelniałeś tylko hopka cze coś jeszcze ?? Te 60-65 to mierzone czy na "oko" ? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Tylko hopka,trafił mi sie wyjątkowo szczelny tłok.Kolega w swoim dorobił własny bo stockowy był nieszczelny.Mierzone kulkami 0.3,celem była sylwetka człowieka. Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 A czy ktoś ma zamontowaną w APS2 tzw casto-rurke ?? Czy to dobry pomysł , czy poprawia osiągi ? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 W zasadzie nie jest to taki drogi wydatek więc można spróbować,lufa zdecydowanie by sie sprzydała podobno aps DE ma średnice aż 6,12(jeśli sie myle to poprawcie-gdzieś to przeczytałem) a m6 od CG ma 6,08-rozsądnie byłoby zastosować 6.04. Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted March 23, 2007 Author Report Share Posted March 23, 2007 Witam ponownie :) Ostatnio czyściłem swoją replike i w żaden sposób nie mogłem wyczyścić od zewnątrz cylindra, moją uwage zwruciła ta duża śruba z tyłu zamka i tu moje pytanie : czy jak ją odkrece to dostane ze sprężyny czy czegoś takiego w szczene ?? Czy moge ją odkręcić i wyjąc cylinder ?? Czy będzie to "bezpieczne" dla mnie i repliki ?? Na co musze uważać przy odkręcaniu (o ile na coś trzeba) Z góry dziękuje za odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Po pierwsze cylindra nie wyjmiesz,jeśli już to tłok:P Po drugie z tego co mi wiadomo to cylinder i prowadnica jest zmontowana na stałe więc raczej nici... Quote Link to post Share on other sites
pallek Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 siema mam pytanie -rozkrecilem mechanizm spustowy w mojej aps-ce ale pojawil sie drobny problem, a dokladniejnto znow zostalo wiecej czesci niz bylo na poczatku:p czy moglby ktos podeslac jak zamontowac sprezynke w ksztacie --o-- gdzie jedno z ramion jest zagiete pod katem 90 stopni? wiem, ze to musi byc gdzies kolo zwalniania sprezyny ale nie zabardzo wiem jak to zamontowac !! POMOCYYYYY !!:P z gory dzieki:] Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 oblej = równomiernie z każdej strony psiknij:) a osiągi nie spadają tylko kulka jest wtedy lekko nasmarowana i lata różnie. Rozwiązanie jest proste trzeba poprostu przestrzelac replike jakieś 100-200 strzałów, a różnice widac gołym okiem;) pzdr teraz chyba się ze mną zgodzisz:P Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 (edited) Po pierwsze cylindra nie wyjmiesz,jeśli już to tłok:P Po drugie z tego co mi wiadomo to cylinder i prowadnica jest zmontowana na stałe więc raczej nici... Już dawno nie miałem do czynienia z R6ską, ale w swoim czasie sprawdzałem jej mechanizm spustowy, a sprężynka , nazywa się bodajże "łukowa" może na początku sprawić problem. Jest chyba 8 kombinacji (a może i więcej) jej ułożenia, w miejscu z którego wypadła i tylko jedno jest właściwe, także próbuj, aż do skutku. Inaczej nie możesz naciągnąć sprężyny tak, żeby została zwolniona dopiero przez naciśnięcie spustu, o to chodzi ? Edited April 20, 2007 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
Lamberdt Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 (edited) Jak na mój gust to albo jest to sprężyna od blokady spustu albo sprężyna od blokady tłoka. Nie posiadam aparatu więc wykożystam zdjęcie z forum. Chodzi tylko o czerwone strzalki. 1 - blokada spustu zas 2 - blokada tłoka i jest ona "w środku" tej podłużnej części i obok tej małej czyli blokady tłoka. To są dwa możliwe moim zdaniem miejsca gdzie sprężyna o takim kształcie jak opisałeś może się znajdować. Jeżeli piszesz, że 90 stopni to myśle, że to blokada tłoka czyli miejsce nr 2. Patrząc na części jak na zdjęciu będzie ona za tym małym pierdzielnikiem zwanym blokądą tłoka. Powodzenia Edited April 21, 2007 by Lamberdt Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts