Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytań dotyczących APS 2 DE

Recommended Posts

Witam :mrgreen: . Szukałem na forum (w miare umiejętności jakie posiadam :-F ) ale nieznalazłem tego o co mi chodziło, a jak już znalazłem to odp była niedokładna i niewiele z niej rozumiałem mam tak więc mam 3 pytania odnośnie APS 2 a dokładnie czy:

tak powinno być po naciągnięciu zamka?(dodam że jak jest nienaciągnięty to przylega dokładnie)

4cc8e8e1e82bc769m.jpg

może być tak uszczelnione? (chodzi mi czy jest odpowiednia powierzchnia pokryta czy nie bedzie gdzieś uciekało powietrze itp.)

fc0b0003580164fam.jpg

moge tu kapnąć oleju żeby nasmarować tłok ?

519eca600d9b7950m.jpg

Czy mam kapnąć do tego "cycka" który wciska kulke w hop upa ?

Zadaje te pytania bo nie jestem do końca pewien czy tak ma być, czy moge tak zrobić (bez obawy o to że pogorszy sie moc itd).

Z takimi 'pytaniami do działu o aps2 de napisz tam takie pytania to napewno Ci odpowiedzą a nie zakładasz nowy topic o tym???:/ albo do zielonych

P.S. powiem tylko tyle po 1 nie powinno tak byc, po 2 troszkę za daleko z tą taśmą teflonową powędrowałeś, po 3 możesz tam napsikac oleju sylikonowego do hop-upu też. Wogóle oblej lekko wszystkie częsci w środku to się lekko uszczelni:)

Edited by krynia16
  • 1 month later...

Ja też tak miałem w APSie,po strzale przylegało dokładnie,ale to na nic nie wpływa,teflonu pakuj tyle żebyś mógł bez problemu skręcić komore HU,a w ten sposób nie nasmarujesz tłoka tylko psikniesz na sprężyne....psikaj przez dysze z przodu ale nie za wiele.

Hopek ponad średni,na 0.25 czy 0.28 daje rade ale lufa sprzydała by sie prec. ale jak nie ma wiatru to lecą prosto,mój po uszczelnieniu na jakieś 60-65 celnie.Na boczną najlepiej poczekać na mp7a1 lub mp5 PDW które już wyszło i odkręcić kolbke.Pozdro.

Witam ponownie :) Ostatnio czyściłem swoją replike i w żaden sposób nie mogłem wyczyścić od zewnątrz cylindra, moją uwage zwruciła ta duża śruba z tyłu zamka i tu moje pytanie : czy jak ją odkrece to dostane ze sprężyny czy czegoś takiego w szczene ?? Czy moge ją odkręcić i wyjąc cylinder ?? Czy będzie to "bezpieczne" dla mnie i repliki ?? Na co musze uważać przy odkręcaniu (o ile na coś trzeba)

Z góry dziękuje za odpowiedz

• 4 weeks later...

siema mam pytanie -rozkrecilem mechanizm spustowy w mojej aps-ce ale pojawil sie drobny problem, a dokladniejnto znow zostalo wiecej czesci niz bylo na poczatku:p

czy moglby ktos podeslac jak zamontowac sprezynke w ksztacie --o-- gdzie jedno z ramion jest zagiete pod katem 90 stopni?

wiem, ze to musi byc gdzies kolo zwalniania sprezyny ale nie zabardzo wiem jak to zamontowac !!

POMOCYYYYY !!:P

z gory dzieki:]

oblej = równomiernie z każdej strony psiknij:) a osiągi nie spadają tylko kulka jest wtedy lekko nasmarowana i lata różnie. Rozwiązanie jest proste trzeba poprostu przestrzelac replike jakieś 100-200 strzałów, a różnice widac gołym okiem;) pzdr teraz chyba się ze mną zgodzisz:P

Po pierwsze cylindra nie wyjmiesz,jeśli już to tłok:P Po drugie z tego co mi wiadomo to cylinder i prowadnica jest zmontowana na stałe więc raczej nici...

Już dawno nie miałem do czynienia z R6ską, ale w swoim czasie sprawdzałem jej mechanizm spustowy, a sprężynka , nazywa się bodajże "łukowa" może na początku sprawić problem. Jest chyba 8 kombinacji (a może i więcej) jej ułożenia, w miejscu z którego wypadła i tylko jedno jest właściwe, także próbuj, aż do skutku. Inaczej nie możesz naciągnąć sprężyny tak, żeby została zwolniona dopiero przez naciśnięcie spustu, o to chodzi ?

Edited by Bajkos

Jak na mój gust to albo jest to sprężyna od blokady spustu albo sprężyna od blokady tłoka. Nie posiadam aparatu więc wykożystam zdjęcie z forum.

apsnv1vp1zj0.th.jpg

Chodzi tylko o czerwone strzalki. 1 - blokada spustu zas 2 - blokada tłoka i jest ona "w środku" tej podłużnej części i obok tej małej czyli blokady tłoka. To są dwa możliwe moim zdaniem miejsca gdzie sprężyna o takim kształcie jak opisałeś może się znajdować. Jeżeli piszesz, że 90 stopni to myśle, że to blokada tłoka czyli miejsce nr 2. Patrząc na części jak na zdjęciu będzie ona za tym małym pierdzielnikiem zwanym blokądą tłoka. Powodzenia

Edited by Lamberdt