Tabalugi Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Witam. Mam prośbę. Czy ktos mógłby mi powiedzieć jak można ztuningować tego Ingrama SMG mini??? Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 (edited) Można tak, nie wiem ile to kosztowało i czy długo potrzyma ... Najbezpieczniej to możesz dodać "prec-lufe", jeśli to posiada HU to możesz go uszczelnić, sprawdzić również sprężanie tłoka, żeby nie było żadnych strat powietrza ... A tak inaczej jeśli się nie boisz że coś pójdzie to możesz walnąć podkładki na prowadnice, lub jakiegoś materiału do tłoka. P.S. jak nie ma HU no to również możesz go dorobić a jak to już na forum jest dużo napisane. Edited February 26, 2007 by Taliban Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Bawiłem się tym. Pierwsze co to koniecznie preclufa, później Hop-Up, bop nie ma. Wszeli tuning mocowy odpuść bo to dziadostwo i się rozsypie. Quote Link to post Share on other sites
Tabalugi Posted February 28, 2007 Author Report Share Posted February 28, 2007 mój kolega miał to samo i zepól mu sie tłoczek, wiec postanowiłem sobie zrobić tłoczek metalowy. dobrze że spojżałem do środka pistoletu bo widziałem ze ząbek który zatrzymywał tłoczek juz się urywał. szybko z tatą wykombinowaliśmy tłoczek z "wiziera" do drzwi i powiem że pistolet ma dużo lepsze osiągi!!! a jeżeli można spytać bo jestem nieco jeszcze zielonkawy to co to jest ta prec lufa Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 (edited) Lufa o średnicy wewnętrznej między 6-6,04 mm ale lepiej kup sobie rurke 6,04 mm bo mogą Ci się kulki blokować jeśli lufa będzie ciaśniejsza, tylko 6,04 mm nie 6,4 mm :-P aha koniecznie dorób hop-up. Edited February 28, 2007 by Taliban Quote Link to post Share on other sites
Tabalugi Posted March 1, 2007 Author Report Share Posted March 1, 2007 a coś zmienić z wyglądem zew???? jakieś pomysły?? Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Z wmiar grubej rurki możesz na przykład tłumik dorobić. Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Nie liczy się wygląd tylko to co ma w środku :mrgreen: a na poważnie to się chyba nic nie da zmienić, bo raczej nie widze jakiegoś pomysłu na to ... Zajmij się środkiem. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 (edited) Cóż, ingram to ingram, za wiele nie zmienisz. Zwłaszcza że ten nie ma wysuwanej kolby. Na upartego można dołączyć lunetę, ale jak to będzie wyglądać to już inna sprawa ;) Ew. możesz pokusić się o dorobienie atrapy tłumika. Zawsze możesz pomalować jakoś ciekawie, np: prosiaczkowy w seledynowe kropeczki ;) EDIT: Szon był szybszy z tłumikiem :) Edited March 1, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 co to wogóle jest ? gaz ? spring ? firma ? Quote Link to post Share on other sites
ssslaw Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 1. Luneta 16-24x50 z dalmierzem 2. Magazynek o dł. 150cm (będzie podstawka przy strzelaniu :D ) 3. Kolba składana (dłuższa) z regulacją długości i podpórki policzkowej 4. Hamulec wylotowy reaktywny 5. Kompensator podrzutu i do dzieła!!!!... taki mój ot... :-F Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 :mrgreen: Szczerze to cholernie mnie ciekawi jak to b wyglądało po takim tuningu :lol: Bardzo chciałbym to zobaczyć :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
ssslaw Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 zrobię to kiedyś. żaden problem, tylko "troszę" kasy :] hehe, no i czasu też, ale kilka nocek z pilnikiem nie zaszkodzi :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts