Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam chciałbym poznać opinie urzytkowników na temat w/w repliki ale bez metalowego zamka. Na forum szukałem i są jedynie tematy odnośnie wersji kompaktowej a jak o .45 to głównie firmy KWA lub KJW... więc prosze o opinie.

Pozdrawiam

Z tego co wiem, to KSC i KWA to ta sama firma, posiadająca 2 oddziały. Jeden w Japonii, drugi na Taiwanie. Różnica między nimi jest taka, że oddział japoński robi repliki z oznaczeniami producenta, a taiwański, bez oznaczeń H&K. W obu bebechy są te same.

A tu kilka recenzji:

http://www.arniesairsoft.co.uk/reviewpost/.../cat/all/page/1

http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=21149

Od siebie dodam iż przeczytałem gdzieś na tym forum , że w USP KSC lubią się rozczelniać magi, ale nie jestem tego pewien.

Z tego co wiem, to KSC i KWA to ta sama firma, Różnica między nimi jest taka, że oddział japoński robi repliki z oznaczeniami producenta, a taiwański, bez oznaczeń H&K

ja czytalem ze nie :) a poza tym nawet na WGC wybierasz osobno produkty tych dwóch firm i KWA ma oznaczenia a tutaj przykład glock'a bo nie mją w ofercie USP:

http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...t_KWA%20Pistols

A co do linków to wielkie dzięki tylko, że przydałoby sie coś po Polsku bo wszystkiego nie rozumiem do końca i pewnie jakiś procent zainteresowanych tą repliką też nie.

A ja czytałem, że blokada zamka w tylnej pozycji po jakims czasie robi małe wcięcie w zamku z ABS'u co daje z rozszczelniającym się magiem już dwie wady.

Proszę wszystkich urzytkowników KSC USP .45 o swoje opinie i spostrzeżenia co do tej repliki.

Z góry dzięki :)

Jestem użytkownikiem USP KWA ale w wersji Compact. Bebechy w środku ma przecież podobne do swojego pełnowymiarowego brata. Z magazynkiem nigdy nie miałem problemu. Zawsze bardzo dobrze trzymał gaz. Co najważniejsze ani razu nie miałem syfonu!!!! Często strzelałem/strzelam w zimie (klamka kupiona we wrześniu) i jak do tej pory jestem jak najbardziej zadowolony z niezawodności tego guna. A osiągów też nie ma najgorszych :) Jego starszy brat będzie miał zapewne jeszcze lepsze ze względu na dłuższą lufę. Pozdro!!!

tak szczerze to tam nie ma nic konkretnego a wiekszosc jest o kjw i kwa a z tego co wynika z ostatniego postu napisanego przez Stolara to do KSC się nie równają z czego w sumie można coś wnioskować :) a ja chcę znać opinie o KSC USP .45

Kuźwa, toć to właśnie napisałem. I napisałem, żebyś ewentualne wątpliwości i pytania zadawał w istniejących tematach, bo 50 traktujących o tym samym tylko zaśmieca forum.

Wy się chyba nigdy nie nauczycie DOKŁADNIE szukać zanim założycie nowy topic. Wyszukiwarka może mieć problem z krótkimi nazwami jak USP, sam znalazłem temat ręcznie w 5 minut. Wystarczy chcieć ale jak zwykle rządzi lenistwo.

A jak komuś nie chce się szukać, zapraszam do zielonego, który czyści się sam dziesiatek wątków o 1 pistoleciku.

ok wszystko rozumiem i znalazłem juz wcześniej wszystkie tematy dotyczące tej repliki ale tam nic konkretnego nie było więc postanowiłem założyć nowy temat bo miałem nadzieje, że ktoś przedstawi swoje opinie kto już ma tą replikę a co do odgrzewania kotleta to nie wiedziałem czy to przyniesie jakieś skutki, ale ok od tej pory będę się starał czegoś dowiedzieć tą drogą a później założe nowy topic.

P.S. mimo wszystko czekam na ewentualne opinie lol :)

pozdro

Edited by aLBEDo