starszy szeregowy Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Witam. Od kilku miesięcy tupie mi po głowie pytanie: czy ktoś zrealizował marzenie o polskim PM-98? Jeżeli tak,to ile go to kosztowało,gdzie zdobył części itp. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 ...oszalałeś? Przecież to albo na "piątce", albo na MP7 trzeba by było oprzeć, a niczego dostatecznie taniego z tym napędem jeszcze u nas nie ma. A kroić T77 też kawał nikomu niepotrzebnej roboty. Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 a coś w niedalekiej przyszłości? Chodziły słuchy o chińskim MP7,ale chyba utknęło... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Gdzie tam utknęło- Wellowe MP7 już do kupienia za 70 dolców http://www.gunnerairsoft.com/newgun/chines...ll-r4/index.htm Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted March 11, 2007 Author Report Share Posted March 11, 2007 a jak u krakmana będzie, to zabulimy koło 4 stów. W sumie nie tak drogo...(jak ktoś nie ma głupiego pomysłu robić z niego glauberyta ) Quote Link to post Share on other sites
plair Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 ehmm, mp5 co calkiem inna bajka nie da sie z niego zrobic pm98 :D Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 po pierwsze w pm98 masz magazynek w rękojeści....a jak chcesz to zrobić na bazie mp5k?Poza tym jaki GB trzeba tam włożyć? Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 V6? ma silnik równolegle do gearboxa Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted April 5, 2007 Author Report Share Posted April 5, 2007 Nie wiem, nie widziałem tego gb na "żywo" :-F Poza tym nie wiem jak stoi ze szkieletem broni...podobno jest to jej ważny element. Pisz poprawnie, pliz. [Promant] Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Sądzę że w replikę wielkości uzi będzie ciężko zmieścic normalny gearbox. Choc uzi od TM (aeg) jest wyjątkiem. Niestety jedynie co można pokombinowac to kupic chiński mp7 i próbowac od niego adoptowac gearbox - w tym przypadku będziesz miał 250 fpsów - niestety to tylko aep. Do takiej adaptacji potrzebne są napewno szkielet pm-98 trochę narzędzi, smykałka no i mp7 do kanibalizacji :F Quote Link to post Share on other sites
plair Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 chyba nie UZI ale MP7, a to dwie różne bajki :) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 a może na bazie Uzi CO2 ? chociaż z gaziakami dużo zabawy Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Proponuj do tego Tanga Glocka 18C Cymy tani (189zl) magazynek w raczce ,mozna strzelac seria , metal GB czego chciec wiecej .. tylko skad wziasc jakies czesci to juz dobre pytanie planow (rysunkow technicznych ) takie broni tez sie raczej nie dostanie ... Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted April 6, 2007 Author Report Share Posted April 6, 2007 Niby można zakupić na allegro.pl instrukcje użytkowania PM-98,ale nie wiem czy sie na coś to przyda. I skąd do licha wytrzasnąć szkielet i za ile? :strach: Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 (edited) Możliwe że od Łucznika by się coś odkupiło... ale o całym szkielecie od ostrej można zapomniec... Tak jak to robili ludzie w przypadku przerabiania kałasza. Edited April 6, 2007 by kermit Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted April 6, 2007 Author Report Share Posted April 6, 2007 Łucznika pytałem kilkakrotnie ile za tą "przyjemniość" ,ale jakoś sie odpowiedzi nie doczekałem.napewno co udałoby sie kupić to okładziny, tłumik płomienia, kolbe, latarke i tyle. :cry: Quote Link to post Share on other sites
plair Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 (edited) Co do kolby , to mam miłą widomość : http://allegro.pl/item182973065_kolba_meta...glauberyta.html wydaje sie calkiem przyzwoita i ta cena :-o EDIT: http://allegro.pl/item181135710_metalowa_k..._glauberyt.html wsumie to obydwie do pm-89 ale innych na allegro nie ma :P Edited April 6, 2007 by plair Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 http://www.allegro.pl/item183263196__9_mm_...owy_pm_98_.html i wszystko się znajdzie.Popytaj panów ze sklepu works11.Oni mają dostęp do dużej ilości polskiego szpeju.Znajdziesz tam też magazynki do pm84 http://www.works11.com/?product_id=21166&category_id=501 i http://www.works11.com/?product_id=21165&category_id=501 Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted April 6, 2007 Author Report Share Posted April 6, 2007 (edited) plair trzeba Ci przyznać,ze znalazłeś piękne i nie drogo (poczekam kilka dni, i na ostatnią godzine zamówie) :lol: Jeszcze tylko szkielet,latarka,mp7 i jakiś ochotnik do tyrania :-P może ktoś chętny jest ? Edited April 6, 2007 by starszy szeregowy Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 Mi tez sie marzy polski Glauberyt. może kiedyś w końcu wyjdzie :) a co do sklepu Works11 mam o tyle szczęścia że jest w sąsiedniej dzielnicy (kupowałem juz u nich magazynek 10nb do AK :twisted: za 20 zeta tylko ) Ale co do tego pomysłu to wątpie żeby ktoś to odzwierciedlił na tyle żeby i wyglądało jak Glauberyt i strzelało (jak replika :P ) no ale próbować kto masz czas, nerwy i kase bo troche trzeba Quote Link to post Share on other sites
plair Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 (edited) No powiedziałbym, że kolega sie nie popisał :poddanie: ... zrobił sie taki mały OT... Edited April 12, 2007 by plair Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 a niby czemu offtop?? przeciez napisalem odnosniej PMa :) fajnie by bylo gdyby w koncu wydali taka replike i napisalem co sadze o pomysle odtworzenia tegoz pistoletu maszynowego. OT to teraz powstal ale napisalem to tylko dla wyjasnienia. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Był pomysł aby G&G robiła repliki narodowe ale jak na razie ani widu ani słychu:) Sprzedaliśmy trochę pm98 do Iraku, amerykanie montują go w swoim robocie więc może kiedyś będzie replika ASG:) http://www.foxlabs.com/IMAGES/DSC00034.JPG Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 no no o pomyśle z tym robotem to wcześniej nie słyszałem ale ciekawie to wygląda, a co do replik asg to mysle że póki nie trafią w świat to nie ujrzymy ich na rynku airsoftowym. Ciekawe czy kiedyś wyjdzie..... 8-) Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted April 12, 2007 Author Report Share Posted April 12, 2007 narazie to o każdą złotówke sie mało nie bije... Nerwy potrzebne do obróbki będą,teraz tylko trzeba puściochą ruszyć skąd części znaleść... narazie kolbe namierzam. A reszte sie wykombinuje na "illegal" :-F (szczerze mówiąc, to już 4 razy zwątpiłem w składanie tego glauberyta,ale po godzinie znów odzyskuje nadzieje 8) ) Gdyby glauberyta podjęło sie tego G&G, a nie np.Well to całkiem fajnie to sie prezentować może Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts