mackoff Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Witam. Od niedługiego czasu jestem posiadaczem takiego oto kolimatora: http://www.allegro.pl/item172482844_kolimator_ard_42x2_bl_szyna_18_22_mm_sklep_wawa.html Mam w związku z jego użytkowaniem pewien problem. Otóż szybka jest za ciemna przez co obraz ma kolor ciemniejszy niebieski...utrudnia mi to celowanie i patrzenie przez ten celownik. Mam pytanie do ludzi którzy coś na ten temat wiedzą. Czy można wymienic taką szybkę na bezbarwną? Chodzi o jedną wyjściową od kolimatora (nie od tulei bo ta jest przezroczysta), czy ktoś z Was wymieniał już może szybki w kolimatorze? Edited March 20, 2007 by mackoff Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Wszystko jest bardziej niebieskie po to, żeby czerwona plamka miała większy kontrast. Tak jest we wszystkich dobrych kolimatorach. Quote Link to post Share on other sites
mackoff Posted March 21, 2007 Author Report Share Posted March 21, 2007 Nie zrozumiałeś. Wiem dlaczego szybka jest niebieska. Chodzi mi tylko o to że moim zdaniem jest delikatnie za ciemna, zresztą widziałęm kolimatory z bezbarwnymi szybkami które dobrze kontrastowały z RED DOTEM...chodzi chyba o jasnośc plamki i stopnie tej jasności. Dla mnie jest po prostu za ciemno. :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts