aLBEDo Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Posiadam dwa dni USP .45 firmy KSC (nie KSC-KWA) i po około dziesięciu wystrzelonych magazynkach zaczęły wylatywać dwie kulki przy jednym strzale i odbywa się to nieregularnie tzn raz dwie raz jedna raz dwie dwa razy pod rząd. Naprawdę nie wiem co jest grane, strzelałem w temperaturze ok. 4 - 8*C na gazie UltrAir letni, i jeszcze zauważyłem że przy coraz szybszym strzelaniu ten problem sie powtarzał a gdy oddawałem strzały pojedyncze z niewielką przerwą to nie pobierał dwóch kulek. Bardzo proszę o pomoc bo jestem troche zawiedziony tym bardziej, że to moja pierwsza replika i nie wiem kompletnie gdzie szukać przyczyny. P.S. szukałem na forum podobnych problemów i znalazłme jedynie temat ale o AEG'ach i to po wymianie lufy i komory hopup a ja mam stokową gazówke i nic tam nie grzebałem. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) Sprawdź elementy cylindra który popycha kulki z magazynka, czy nie jest uszkodzony. Zwróć uwagę też na górną część magazynka, tam gdzie wychodzą kulki, czy nie jest wyszczerbiona i przez to słabo trzyma kulki. A to samo się dzieje jak strzelasz w domu ? pozdrawiam Edited March 23, 2007 by tofik___ Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted March 23, 2007 Author Report Share Posted March 23, 2007 juz znalazlem przyczyne, a wiec: gdy cylinder sie cofa ( blow back) to kulka w tym momencie juz wyskakuje z magazynka do komory hopup i w drodze powrotnej cylinder ponownie ładuje kolejną kulkę do komory hopup i tylko ten jeden raz powinno ją ładować czyli podczas powrotu zamka. Sprawdzałem magazynek i nie jest nigdzie uszkodzony, cylinder/dysza też nie. Zrobiłem symulacje tego procesu na samym magazynku plastikowym patyczkiem grubości tego cylindra i przy szybkim cofaniu kijka kulka wypadała z maga ale nie zawsze, więc sądze że może być przyczyną zbyt mocna sprężyna w magu, która wypycha kulkę podczas cofania się dyszy cylindra. Jedyne co zrobiłem to zostawie 26 kulek w magu ( wepchalem tyle ile sie dalo ) zeby ta sprężyne troche scieśnić, może to pomoże a jeżeli ktoś miałby jakiś inny pomysł to proszę o podpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 (edited) Ja mam podobną sytuację w moim P8 ale od KJW. Podczas strzelania co jakieś 3 kulki blokuje mi się zamek kulką która wyskakuje podczas ruchu zamka do tyłu (BB). Identycznie jak u kolegi :(. Magazynek jest prawie nowy, broń zresztą też :(. Z magazynka mam wyciągniętą cześć z spodu sprężyny, żeby ja trochę osłabić, ale nic to nie dało :(. A już się cieszyłem kiedy ostatnio naprawiłem hopka, że sobie postrzelam normalnie, a tu zaś coś sie zrobiło :wink: Edited July 26, 2007 by pat1985 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts