Mihauek Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Autor tegoż artykułu http://wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=127 narzekał na niedociążony tył, czyli kolbę. Chciałbym was zapytać o ile należałoby dociążyć kolbę i co byłoby do tego najlepsze Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 odpowiedź brzmi: Czymś ciężkim i tyle żeby Ci odpowiadało Link to post Share on other sites
Mihauek Posted March 22, 2007 Author Report Share Posted March 22, 2007 (edited) Osobiście spodziewałem się bardziej konkretnej odpowiedzi... Przecież zawsze broń ma swój określony środek ciężkości, a replika jak widzę ma przesunięty... A chodzi mi o to, by w miarę była wyważona i chociaż w tym względzie była zbliżona parametrami do oryginału. Edited March 22, 2007 by Mihauek Link to post Share on other sites
Gh0sT Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 ja dorobiłem dwa takie wałki metalowe jak w kolbie...i jeden dołożyłem do kolby bo tam są dwa miejsca na obciążniki a zawsze standardowo jest jeden, a drugi wsadziłem do prowadnicy czółenka (ta metalowa rura pod lufą po której się czółenko porusza :-P ) Środek ciężkości mam idealnie w miejscu gdzie jest spust a do tego shotgun zrobił się dużo cięższy i przyjemniej się go trzyma 8) Link to post Share on other sites
Mihauek Posted April 2, 2007 Author Report Share Posted April 2, 2007 ja dorobiłem dwa takie wałki metalowe jak w kolbie...i jeden dołożyłem do kolby bo tam są dwa miejsca na obciążniki a zawsze standardowo jest jeden, a drugi wsadziłem do prowadnicy czółenka (ta metalowa rura pod lufą po której się czółenko porusza :-P ) Środek ciężkości mam idealnie w miejscu gdzie jest spust a do tego shotgun zrobił się dużo cięższy i przyjemniej się go trzyma 8) A skąd je skombinowałeś :?: Bo to chyba nie była produkcja własna :mrgreen: Link to post Share on other sites
maciek92 Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 ja dorobiłem dwa takie wałki metalowe Raczej jednak produkcja własna. Czytanie ze zrozumieniem :-P Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Mihauek jak nie wiesz jak włożyc kawałek ołowiu do środka to sie do tego nie zabieraj , bo jeszcze sobie rozchrzanisz tą kolbe i tyle z tego będzie . Nie wiem jaki jest problem. :roll: Najnormalniej w świecie szukasz jakiegoś odpowiedniego kawałka metalu, do tego szlifierka i jedziesz , potem to wkładasz , zaklejasz np poxipolem i git . Link to post Share on other sites
Mihauek Posted April 2, 2007 Author Report Share Posted April 2, 2007 maciek92, hłe hłe hłe faktycznie :mrgreen: C-b0ol, Trochę kojarzę. :roll: Tylko, że jak całkowicie rozkręcę kolbę, to dalej stopka się jej trzyma (tak, śrubki ze stopki również wykręcone), tak jakby przyklejona była :???: Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 maciek92, hłe hłe hłe faktycznie :mrgreen: C-b0ol, Trochę kojarzę. :roll: Tylko, że jak całkowicie rozkręcę kolbę, to dalej stopka się jej trzyma (tak, śrubki ze stopki również wykręcone), tak jakby przyklejona była :???: Wiem taki sam miałem problem jak ty i ta nazwana przez Ciebie "stopka" to nic innego jak gówniana guma nałozona na body które jest złożone z dwóch połówek i skręcone dwoma malutkimi śrubeczkami ukrytymi pod "stopka" ( dopiero gdy zdejmiesz "stopke" będziesz mógł je odkręcić ) Wracając do stopki to jest ona zajebiście mocno sklejona do body . Sposób na odczepienie jej jest raczej tylko jeden - jedziesz z nią na chama znaczy się bierzesz coś do podważania i powoli odklejasz ją od kolby ( wciskasz pod stopke i coraz głębiej ) Oczywiście tak jak już wspomniałeś stopka też ma dwie śrubki przykręcone do body ( od strony jak patrzysz od tyłu kolby ) je należy też odkręcić . :lol: Posumowując przy odczepianiu tej stopki, która w moim przypadku już bardziej nie mogła być do kolby przyklejona :wink: wkur****** się bardzo i zeszło mi z tym troche czasu . Mam nadzieje że Ci jakoś to pomoże , pozdrawiam Link to post Share on other sites
Mihauek Posted April 2, 2007 Author Report Share Posted April 2, 2007 Pomogło :) Dzięki :mrgreen: Faktycznie, kleju nie żałowali :-F Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Primo - strona world guns podaje wagę dla 870 Wingmaster (której repliką są te strzlby) w zakresie od 3 do 3,5kg. Oczywiście, nie wiem, jakie warianty są w tych granicach, ale wersja myśliwska z pełnowymiarową lufa waży właśnie te 3,5kg (jeśli dobrze pamiętam dane producenta). Secundo - nie wal za dużo obciążenia do kolby, bo broń zrobi się ciężka na tył. Moja tak ma (po poprzednim właścicielu) i w związku z tym trzyma się ją trochę dziwnie. Nie jest to kłopotliwe w użytkowaniu, ale wrażenie jest właśnie dziwne. Będę to musiał zmienić. Link to post Share on other sites
Recommended Posts