scotfree Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Witam Mam mały problem w wyżej wymienionym karabinem. Mianowicie mam go do wczorajszej niedzieli i mam wrażenie że coś jest nie tak. Ponieważ gdy strzelam to kulke znosi na lewo. Wiem że nie zawsze musi lecieć prosto po linii, ale żeby tak znosiło za każdym razem. Jak to można kalibrować? Scotfree Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 1)zobacz czy nie masz zarysowanej lufy 2)lufa z gumka hu mogla przekrecic sie w komorze HU (ja tak mialem) Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 25, 2007 Author Report Share Posted March 25, 2007 Lufa sie zgadza, ale jak zobaczyć czy sie nie przekręciła? Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 25, 2007 Author Report Share Posted March 25, 2007 Lufa sie zgadza, ale jak zobaczyć czy sie nie przekręciła? Właśnie doszedłem do wniosku że może się przekręciła w lewo, ale teraz nasuwa sie kolejne pytanie..jak ją nastawić? :strach: Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 przekrecic w prawo :P Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 25, 2007 Author Report Share Posted March 25, 2007 Nie no nie gadaj...sam bym na to nie wpadł :P . Chodzi mi tylko o to że to mój pierwszy AEG i trochę sie boje go rozkręcać i bawić. Może mi ktoś powiedzieć co rozkręcić znaczy tak żeby nie było sytuacji gdy rozkręcałem swoją Beti(Beretta M9 KJW full metal ) wystarczy, że odkręciłem jedyne plastikowe uchwyty i już jakaś sprężynka wyskoczyła. Cholera godzinę ją szukałem. Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Jeśli chcesz, żeby ta replika długo Ci służyła to czasem będziesz musiał ją rozebrac. Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 25, 2007 Author Report Share Posted March 25, 2007 No liczę się z tym tylko chce wiedzieć co zrobić żeby nie z chrzanić czegoś w niej. Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 25, 2007 Author Report Share Posted March 25, 2007 Hej właśnie odkręciłem kolbę oraz wszystkie śrubki z Body a ta lufa nie chce zejść:( . Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 http://wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=147 Tu masz opis rozkładania jeśli się nie mylę. Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 25, 2007 Author Report Share Posted March 25, 2007 Wszystko fajnie tylko ja nie mam tą podstawową wersje. A różni się ona tym iż pod tym czymś metalowym koło zamka. Ta płytka jest z plastiku i nie mogę jej wyjąć bo się łączy z prowadnicą zamka, która jest zamocowana do body, którego to również nie mogę z ciągnąć. Scotfree Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Byłoby dość wygodnie gdybyś dał zdjęcie body to napewno wszystkim odrazu się rozjaśni w głowach i ci pomogą. Akurat rozebranie HU w Clasicach jest trywialnie proste (przynajmniej w emkach). Taka mała sugestia Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Chwila a jak przekręcę lufę to przecież będzie go zaciągać do góry....chyba coś nie tak z tą lufą. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Eee... nie skumałem. Co masz na myśli mówiąc: "ak przekręcę lufę to przecież będzie go zaciągać do góry" ? Quote Link to post Share on other sites
.:G:R:. Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 http://wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=147 Tu masz opis rozkładania jeśli się nie mylę. Z tego co pamiętam tam jest śrubka która trzyma ten plastikowy element A tak wogle to sprawdz szczerbinke u mnie tez kulki skręcały roche w lewo okazało sie ze była niesymetrycznie ustawiona względem lufy (a tez rozkręcałem i poprawiełem gume HU). Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted April 1, 2007 Author Report Share Posted April 1, 2007 Dzięki napewno sprawdźe :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts