Gallain Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Do kolby SF bez problemu zmieści Ci się taka batk, jaką ja mam :) Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted April 25, 2007 Author Report Share Posted April 25, 2007 Aleście sie rozpisali wszyscy dzisiaj. Mad Jack mówiłeś ze sam masz SAM-R'a - ja swojego bede mial dopiero za tydzien bo z wgc, wiec moze powiesz na jakich bebechach latasz bo ja sie zastanawiam nad wsadzeniem 210PDi bez zmieniania niczego a batke dam NiMh 9.6V 3600mAh Na fotach wygląda zacnie a ja powiem ze po M15 został mi tłumik KN 30cm na 4cm i bedzie wyglądał ostro :D Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Aleście sie rozpisali wszyscy dzisiaj. Mad Jack mówiłeś ze sam masz SAM-R'a - ja swojego bede mial dopiero za tydzien bo z wgc, wiec moze powiesz na jakich bebechach latasz bo ja sie zastanawiam nad wsadzeniem 210PDi bez zmieniania niczego a batke dam NiMh 9.6V 3600mAh Na fotach wygląda zacnie a ja powiem ze po M15 został mi tłumik KN 30cm na 4cm i bedzie wyglądał ostro :D Przy 210 i 8,4 RC 3,600 działa bardzo dobrze :), nie wrzucałbym do swojego 9,6v dopiero przy M140. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 21, 2007 Author Report Share Posted June 21, 2007 (edited) No skoro mam już części to ostatecznie moj tuning wygląda tak: daje Bore-up'a Systemy do M15A4 Rifle CA i sprezyne m130 Systemy. Wszystko inne stock zostawiam. Daje rade? Czy zbeatki nie dadzą/zepsują sie szybko? Edited June 21, 2007 by Speaker Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Powinny trochę podziałać. Jakieś pół roku bez zacinek :) Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 21, 2007 Author Report Share Posted June 21, 2007 Mój kumpel latał na m130 rok albo troche wiecej na stocku G&P przy 430fps na SEMI only wiec mam nadzieje ze troszke pojedzie dluzej :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 SEMI :) Kto normalny używa tylko semi? ;) Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 21, 2007 Author Report Share Posted June 21, 2007 Ci co mają Real-Capy i nie lubią z SAM-R itp robić RKM-u... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 No ja używam low-capów, ale żeby tylko semi? ;) Anyway, nawet na auto powinny te zębatki trochę pochodzić. A jak będziesz zmieniał zębatki, to musisz też wymienić popychacz - stockowe mają inny dziubek, który nim steruje, więc standardowe nie pasują. Do G&P najlepiej wchodzi ten Guardera. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Z moich doświadczeń z G&P to na pierwszy ogień idzie rozregulowywująca się Komora HU i nędzna gumka, jesli ściągasz z HK to kup od razu komore i gumke SYSTEMY. Jeśli chodzi o up to ja pobiegałbym troche czasu na i tak niesłabym stocku i dozbierał na zębatki ... taka moja opinia ... Ew. możesz spokojnie wsadzić 200% PDI z pewnością ,że gun Ci sie niewysypie w krótkim czasie i oszczędzać AUTO ... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 A tak abstrahując, to w Asgshopie powiedzili mi, że PDI robi strasznie gówniane sprężyny - bardzo szybko tracą swoje właściwości. Osobiście tego nie sprawdziłem, bo używam tylko Guarderów. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 Wiec jak ludzie, co robic z tym hup-em, narazie nie chce wymieniac wszystkiego, to taki delikatny tuning mial byc :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Wymień samą gumkę. Na Systemę lub Guardera (przeźroczysty do 400fps, czarny powyżej 400) Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 Ty to jestes 24/7 na tym forum :D Dam czarną bo 430fps przy m130 i bore-upie. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Uczę się po prostu przy kompie :) A do tego późno chodzę spać i wcześnie wstaję ;) Quote Link to post Share on other sites
vandermann Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Słuchajcie, czy to nie jedyny temat na forum o SAM-R przypadkiem? Dołączam się do Was- posiadaczy tej repliki- mam od 2 dni SAMice i już kilka pytań: -Przy strzelaniu (krótkim, byłem go testować przez max 20 minut, ok 300kulek, tylko semi) zauważyłem że chwyt pistoletowy dosć mocno się rozgrzał :???: A takiego efektu nie miałem na żadnej wcześniejszej replice. Silnik? - dodatkowo przy naciśnięciu spustu i oddaniu strzału mam wrażenie, jakby silnik "podskakiwał, przesuwał się, kopał lekko w rączkę" nie wiem jak to ująć. Nic sie nie telepie w rączce, dopiero przy strzale mam wrażenie jakby silnik był niezależnym od niczego tworem. - czy ktoś wie jak wyklepać hi capa CA żeby pasował do gniazda?? Bo mój wchodzi ale opada jakis 1cm od normalnego położenia czyli dupa, nie podaje kulek. Nie mam tego problemu z mid capem G&P, z mid capami MAGa. To tyle zgrzytów, reszta miód. Acha- moja konfiguracja: Silnik stockowy Bateria Sanyo 9,6/2400 RC M 140 Guardera BU Systemy Tłok tytanowy DF zębatki STU Systemy na razie stockowa lufa. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Na takij baterii i takiej sprężynie grzanie się rączki i "zrywanie" silnika jest całkiem normalne. Miałę u siebie w eMce podobną konfigurację - różnica była w większej batce. Na silniku EG1000 TM i STU Systemy było tak samo z grzaniem i ruszaniem silnika. Quote Link to post Share on other sites
vandermann Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Uff, to dzięki, uspokoiłeś mnie. Czy może ktoś napisać mi krótką węzłowatą instrukcję rozbierania tej repliki? Doszedłem już do tego, że trzeba wybić pin od lewej strony body. A jak się zdejmuje zespół lufy, cały frontgrip? Pytam, bo za chwile będę wymieniał lufe, gumke HU i może przy okazji zrobię teflon fixa... Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 23, 2007 Author Report Share Posted June 23, 2007 9.6 3800mAh Intelect styknie? :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 9.6 3800mAh Intelect styknie? :D Bez problemu. Pamiętaj o uprzednim uformowaniu akumulatora. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 (edited) Zespół lufy odkręca się pierścieniem pomiędzy RAS-em a body ,kręcisz w lewo aż zejdzie... A jeśli chcesz tylko pogrzebać przy Hu to wystarczy wysunąć Upper receiver czyli: -wybić pin z przodu body (tuż za w.w. pierścionem) -wyjąć maga -wysunąć body i to wsio... Edited June 23, 2007 by chaota Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 25, 2007 Author Report Share Posted June 25, 2007 Cholera people, mam problem z SAM-R-em. Otóz wszystko gra a tu nagle jak naciska spust to taki klik i nic sie nie dzieje, ponawiam pociągniecie spustu i juz w ogole nic nie ma. dokrecam silnik i nagle diziala ale po jednym magazynku juz cisza. A jak uda mu sie zaskoczyc to strzela na auto, wszystko dzial, tlok chodzi ale jest dziwny dziwek i wogole kulki nie lecą a lufa jest czysta bo sprawdzalem. ???????????????????????? help :) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Odkręć trochę śrubę w stopce, która dociska silnik. I naładuj baterię :) Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted June 25, 2007 Author Report Share Posted June 25, 2007 Batka full a stopke mialem juz we wszystkich ustawieniach panie Gallin :) na tyle to ja sie jeszcze znam ale gorzej z tym nie strzelaniem skoro tlok pracuje a kulki nie lecą... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Może pęknięty popychacz, skoro kulek nie podaje? Sprawdź, czy podczas strzelania rusza się dysza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts