pidzejfat Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Witam, długi czas patrzę na pojawiające się części do tuningu i zainteresowały mnie zestawy FTK Guarder'a. Mają przystępną cenę od ok 420-500zł w zależności od wersji na M120 oraz M150. Mnie zainteresował zestaw ze springiem M150, gdyż jest tak Bore Up oraz bardzo wytrzymałe (przynajmniej z opisu) zębatki i tłok oraz wszelkie części do Tuningu. Moje pytanie jest jak się sprawują wasze zestawy... Czy trudno było je zamontować, czy np. zębatki nie pasują lub coś w ten deseń. Wraz z tym zestawem chciałbym kupić gearbox także Guarder'a, sprężynę zmieniałbym na M130-135, bo więcej mi nie jest potrzebne, a na żywotności zyskałbym dość sporo, gdyż chcę używać serii. Liczę na wasze oceny tych zestawów... Pozdrawiam pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 3, 2007 Author Report Share Posted April 3, 2007 (edited) Widzę wielkie zainteresowanie tematem :mrgreen: Może ktoś wyśliłby się i szkrobnął by coś na temat? Pomóżcie mi w decyzji :-P Edited April 3, 2007 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 nie Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 nie Chłopie ! Nie masz nic do napisania to nie pisz ! Żeby nie było OT: zestaw zawiera bardzo mocne części i jest moim zdaniem bardzo dobrym wyborem... Nie znam się, ale jak do zestawu M150 wsadzisz sprężyne M130 albo M140 to wytrzyma on bardzo długo. Wkońcu to guarder i jak zestaw jest pod M150 to musi taką sprężynę wytrzymać bez zająknięcia, a co dopiero słabszą. Musisz tylko oczywiście dokupić dobrą baterię 9,6V a najlepiej 10,8V pozdro i mam nadzieje, że coś pomogłem :D Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Nie znam się Chłopie! Jak się nie znasz to nie pisz! Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Mam Bore Up Guarder'a i powiem tyle, że polecam jak chcesz mieć cichszy dźwięk wystrzału. Dodatkowo BU zwiększy żywotność GB. O reszcie części się nie wypowiem bo nie mam :-P . Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 a jaką spreżynę masz w tym? Piszą że musi byc sprężyna m120 Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Mam m110. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 i ile fps? Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Nie mam chrono niestety. Ale porównując z rugerem mk1 myślę, że ok 380. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Mam ten FTK przy m15 a2 rifle i muszę przyznać że najlepsza byłaby bateria 12 v (przy standardowym silniku) Co do prędkości/wytrzymaości - jak na razie nic nie pękło , zębatki mają faktycznie ogromne przełożenie a zatem 12V będzie konieczne żeby ROF był "w miarę"... Bez uszczelniania teflonem uzyskałem 520 FPS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts