darude111 Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Mam takie pytanie, bo nie wiem w sumie co wybrać do snajperki gaziaka (M700) jako broń boczną, a mam okazję kupić 18c albo Mp7 i co teraz wybrać? Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Glock jest mniejszy, poręczniejszy, tańszy, ale z drugiej strony dobrze było by mieć coś co działa w zimę:P Ja bym brał MP-7 Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 A czym się różni kwestia działania bądź nie Glocka 18c i MP7 w zimę ?? Z tego co wiem to repliki napędzane "prądem" raczej tak samo działają w zimę.... Link to post Share on other sites
Miedza Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Kolega pisze o gazowej wersji glocka jak mniemam. Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 A mnie się wydaje że Glock 18c to AEG/AEP czy to Cymy czy TM :D Ale moge żyć w mylnym błędzie :mrgreen: Link to post Share on other sites
BaUEr Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 darude111 nie sprecyzował... :mrgreen: moze chodziło o Mp7 shit AEG (wiecie... latarki, kolimatory, lasery szmery bajery w zestawie) i G18C CYMA ? heh ceny były by pewnie podobne :lol: Do tematu : G18C AEP (Cyma,TM) - Mały, poręczny... posiada full auto.. jednak mała prędkość kulki i rozrzut, no i 22 kulki w magu. Zimą batka szybko siada chyba że zastosuje sie tzw. "folie życia" heh.. podobno działa zadziwiająco ;-) mam zamiar przetestować za rok. G18C Gaz - wszystko co powyzej (tylko nie pamietam ile kulek w magu) ... tylko dużo większa szybkość kulki... + zimą nie postrzelasz, no i wymaga ładowania gazem.. po 1 - 2 magazynkach wystrzelonych. MP7 - nie widziałem na własne oczy ale podobno bardzo fajne... jednak cena to więcej niż to Twoje m700 z KJW :wink: Heh... ogólnie dziwne pytanie ;-) każdy z modeli powyżej opisywanych jest dokładnie opisany i omówiony na forum... w odpowiednich działach ;-) Link to post Share on other sites
darude111 Posted April 3, 2007 Author Report Share Posted April 3, 2007 Opisany jest, tylko porównania ich dwóch jako broń boczna dla snajpera niestety nie ma ;) jeśli chodzi o firme to chodziło mi o Mp7 i 18c TM, a nie jakiś shit :D Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 (edited) Mam mp7 - replika wymiata Co do użytkowania jej jako bocznej do snajpy to są problemy. Mam do niej kaburę udową od Strike Systems. Kabura po wsadzeniu mp7, dodatkowych magów i batki i przymocowaniu do pasa i uda lata sobie na boki. - lata na tyle że sobie nie pobiegasz dopuki nie zainwestujesz w grubość uda :) + nie przeszkadza przy czołganiu się Po zamontowaniu kabury na kamizelce taktycznej - na froncie + kabura nie lata - możesz biegać i skakać jak ta lala - nie poczołgasz się za bardzo - przeszkadza jak diabli jeśli masz długą główną na zawieszeniu 3 punktowym Tak czy siak jest pewien problem. Nie umiem skonfigurować tak oporządzenia i zawieszenia aby szybko wsadzić długą broń na plecy i bawić się pełną manewrowością mp7. Jak tego nie zepne to albo trwa to za długo albo jest niewygodnie. Przy zawieszeniu 3 punktowym nie daję rady przełożyć mojej eMki na plecy tak, żeby np. nie walić lufą w ziemię kiedy przyklękam z mp7 w dłoni. Jeśli ktoś używa mp7 i czegoś w stylu rifle niech napisze jak sobie z tym radzi. ładnie proszę :) A w przypadku zimy to nie polecam ani glock'a - nawet elektrycznego a tym bardziej mp7 - zawsze przy niskiej temperaturze mp7 lubi sobie postrzelac na pusto. Gdzieś piszą, że to sprawa działania zimna na dyszę a gdzie indziej, że cuś dzieje się z hi-cap'em w minusowej temperaturze. ple ple ple :( Edited April 3, 2007 by Kubaforge Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 A moze wystarczyłoby wymienić gumę HU na silikon żeby w zimę było ok? Nie wiem tylko strzelam może puste strzały to wynik blokowania sztywnego HU? Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 U mnie gumka to nie problem ( jakkolwiek to brzmi :) ) W mp7 jest niestandardowy hopsiup tak czy siak. Do skasowania. Link to post Share on other sites
Tie Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Kuba, kwestię latania kabury rozwiązałem tak: w kaburze udowej wyjąłem górny pasek udowy i tą szlufką założyłem na pas, dolny pasek idzie wokół uda, trzyma się nieźle przy bieganiu i skakaniu oraz czołganiu. Jedyny stres jaki mam jest spowodowany tym że pasek idzie wokół uda z dosyć wysokiego punktu i się boję że mi kiedyś jąja urwie ;-) Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 (edited) Zakupiłem jakiś czas temu mp7, z nadzieją że nada się na boczną. Niestety jej ciężar i co za tym idzie, kłopotliwe przenoszenie w terenie, uniemożliwiał jej skuteczne stosowanie w tej funkcji. Dobrze zamocowana, nie daje się szybko wyjąć. Słabo, majda się na wszystkie strony i utrudnia komfotowe poruszanie w terenie. Poza tym, jak często wyciąga się boczną? Teraz nosze colta w fobusie na pasku, i jestem w niebowzięty. Jeśli koniecznie chcesz aepa, jako boczną- polecam glocka albo usp (chyba niedługo powinien pojawić się w Polsce). Ps. moje mp7 miało także problemy ze strzelaniem w zimie, więc było równie przydatne jak gaziak KJW;] Edited April 14, 2007 by Small_Hunter Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Ja zrobiłem tak. Z kabury udowej - kabura zamontowana na panelu udowym, zdjąłem samą kaburę i zamontowałem na pasie modułowym z boku. Pas mam na szelkach Alice. Przez szelki przeciągnąłem skrócone zawieszenie do AK cymy i podpiąłem do mp7. Przy wejściu do budynku wystarczy poluzować kaburę ( kilka ruchów: 3-4 sek - trochę długo ) i ma się szybki dostęp do bocznej. Zawieszenie przeciągniete przez szelki działa jak jednopunktowe i jest na tyle krótkie, że mp7 nawet jak wypadnie z kabury to nie dosięgnie ziemi. Konstrukcja nie przeszkadza w manewrowaniu długą emką. Patent działa ale nadal zbyt szybko nie jest. Link to post Share on other sites
Recommended Posts