Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Atrapa LAM - pojemnik na baterię ;)

Recommended Posts

Cześć.

Nie jestem pewny, czy to odpowiednia kategoria (raczej by pasował jakiś dział o akcesoriach, ale z drugiej strony... sam nie wiem), zatem krótko i zwięźle przejdę do rzeczy ;).

Mam XM177 E2 z TM i aku large, który oczywiście nie mieści się w foregripie. Stąd koncepcja, żeby włożyć batkę do atrapy LAMu - jednej z tych nieświecących za złotych 70 i mniej.

Pojawia się jednak mała wątpliwość - nie mam pojęcia jak w praktyce wygląda mocowanie takiego "cacka", jak się to trzyma i z czym to się je. Wiem tylko to, co oczywiste - potrzeba nam risu 20mm ;).

Stosuje może ktoś z was takie rozwiązanie? Jeśli tak, to czy mógłby po krótce (jak dla debila) objaśnić co-i-jak z taką atrapą i ew. podesłać jakies dwie poglądowe fotki? Może rada gdzie zamontować? Z boku gripa, czy raczej pod gripem?

A może ktoś ma dodatkowy pomysł na montaż takiego LAMu w warunkach... braku RISu i miejsc montażowych pod takowego? Jeśli się taki pomysł nie znajdzie, to czeka mnie wiercenie, a tego jednak bym chciał uniknąć ^^. I tutaj w moim poście pojawią sie właśnie wątek konwersji ;).

Pozdrawiam.

Edited by Atreides

na montaż może takie coś?

http://allegro.pl/item178866572_zestaw_szy...m4_6_szyn_.html

do tego możesz zamontować lunete/kolimator i ci to nie blokuje celownika :)

mam taką szynę, testowałem z lunetą, chińska atrapą atrapy ;) lasera (którą to wyczyścilem w środku lutownicą robiąc miejsce na batke 8,4vsmall). Testowałem też z latarką. Wszystko pasuje.

tylko troche ciężko się robi wtedy :) (M15a4 CA carbine troche waży + luneta + ten montaż

Edited by Superrzuf

Też oglądałem ten montaż, ale mam pewną wątpliwość: czy aby na pewno znajdę pasującą do tej szyny (22mm) atrapę LAMu?

Nie zmienia to też wszystko faktu, że nawet taki wymyślny czołgoidalny montaż trzeba jakoś... zamontować. A to się wiąże już z nawiercaniem body.

I tu kolejne moje pytanie: Bawił się ktoś kiedyś w wiercenie takie? Jak to zrobić kurde? xD