Atreides Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 (edited) Cześć. Nie jestem pewny, czy to odpowiednia kategoria (raczej by pasował jakiś dział o akcesoriach, ale z drugiej strony... sam nie wiem), zatem krótko i zwięźle przejdę do rzeczy ;). Mam XM177 E2 z TM i aku large, który oczywiście nie mieści się w foregripie. Stąd koncepcja, żeby włożyć batkę do atrapy LAMu - jednej z tych nieświecących za złotych 70 i mniej. Pojawia się jednak mała wątpliwość - nie mam pojęcia jak w praktyce wygląda mocowanie takiego "cacka", jak się to trzyma i z czym to się je. Wiem tylko to, co oczywiste - potrzeba nam risu 20mm ;). Stosuje może ktoś z was takie rozwiązanie? Jeśli tak, to czy mógłby po krótce (jak dla debila) objaśnić co-i-jak z taką atrapą i ew. podesłać jakies dwie poglądowe fotki? Może rada gdzie zamontować? Z boku gripa, czy raczej pod gripem? A może ktoś ma dodatkowy pomysł na montaż takiego LAMu w warunkach... braku RISu i miejsc montażowych pod takowego? Jeśli się taki pomysł nie znajdzie, to czeka mnie wiercenie, a tego jednak bym chciał uniknąć ^^. I tutaj w moim poście pojawią sie właśnie wątek konwersji ;). Pozdrawiam. Edited April 3, 2007 by Atreides Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 (edited) na montaż może takie coś? http://allegro.pl/item178866572_zestaw_szy...m4_6_szyn_.html do tego możesz zamontować lunete/kolimator i ci to nie blokuje celownika :) mam taką szynę, testowałem z lunetą, chińska atrapą atrapy ;) lasera (którą to wyczyścilem w środku lutownicą robiąc miejsce na batke 8,4vsmall). Testowałem też z latarką. Wszystko pasuje. tylko troche ciężko się robi wtedy :) (M15a4 CA carbine troche waży + luneta + ten montaż Edited April 3, 2007 by Superrzuf Quote Link to post Share on other sites
Atreides Posted April 3, 2007 Author Report Share Posted April 3, 2007 Też oglądałem ten montaż, ale mam pewną wątpliwość: czy aby na pewno znajdę pasującą do tej szyny (22mm) atrapę LAMu? Nie zmienia to też wszystko faktu, że nawet taki wymyślny czołgoidalny montaż trzeba jakoś... zamontować. A to się wiąże już z nawiercaniem body. I tu kolejne moje pytanie: Bawił się ktoś kiedyś w wiercenie takie? Jak to zrobić kurde? xD Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 ale dlaczego nawiercanie body? Nie masz oczka w rączce transportowej? Quote Link to post Share on other sites
Atreides Posted April 3, 2007 Author Report Share Posted April 3, 2007 A to tak się montuje tego S-kształtnego cudaka xD. Głupi ja. Jakby nie było, to żeby podłączyć ris pod foregripem to i tak trzeba nawiercić - tam już żadnych fabrycznych dziur nie ma, coby dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts