Marcinek83 Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 4 - Posmaruj smarem styk komory do gearboksa (to w co wchodzi dysza) i nawiń jedną warstwę cienkiej teflonówki. Dociśnij komorę do gearboksa i nawińtrochę taśmy pomiędzy złączony gearboks i komorę. Jeśli komora została umieszczona za blisko gearboksa - dysza nie będzie podawała kulek - to musisz dodać trochę taśmy aż uzyskasz optymalny efekt. Tutaj chyba nie zrozumiałem. Styk BG z Komorą powinien byc dociśnięty tak? Dodatkowo mam owinąć to teflonem? Skoro GB jest za daleko komory to jak dodam taśmy teflonowej to.... będzie jeszcze dalej, tak? W moim aczku dałem na tył body blaszkę od latarki kątowej co by ciskeła mocniej GB w komorę, 20fpsów gratis :) Dzisiaj zaszaleję z teflonem, zrobię jak napisałeś misiek :) Wezmę chronometr i mam nadzieję że będzie jak mówiłeś. Co do komory i lufy, jak zakładam gumkę HU na lufę to ledwie wciskam ją, dać jedną warstwę teflonu? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Tak ale tego o grubości 0,075mm. Jedna warstwa ale ta taśma lubi się skręcać marszczyć itp. - będziesz się musiał sporo namęczyć i nacierpieć żeby nanieść tę taśmę ;P. Jeszcze taka mała porada - na gumkę HU nawiń teflon ale naprawdę minimalnie i DOKŁADNIE bo ci lufka do komory nie wejdzie... na całość zaaplikuj dużo smaru i gotowe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts