Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mocny tuning => gumka Prometheus

Recommended Posts

Witam,

Jako, że ostatnio zauważyłem że moja obecna gumka HU nie daje sobie rady z tuningiem i w ogóle jadę na niej od 9 miesięcy, postanowiłem dać jej odpocząć i... szarpnąłem się na gumkę Prometheus’a :) (tą czerwoną). Przy okazji zakupiłem nową komorę HU => firmy PGC. OK. wszystko razem złożyłem i... pasuje idealnie!!

Jako, że w międzyczasie miałem parę przejść z baterią i kablami to ostateczne testy zostawiłem sobie na koniec...

Czyli dopiero wczoraj wszystko złożyłem do kupy i poszedłem na ogród zrobić parę testów. Rezultat:

Strzał => zacinka! Kulka zatrzymuje się na gumce HU.

Wyjąłem lufę, przepycham kulkę i wrzucam kulkę => zatrzymuje się na gumce HU. (nie na hop-siupie)

Czy spotkaliście się może z czymś takim w tej gumce, że ten otwór, do którego dochodzi dysza jest za wąski?

Jak to rozwiązać?

Ja na razie zrobiłem coś takiego za naciągnąłem tą gumkę wraz z tym wąskim otworem na lufę, żeby się rozciągnęła.

Pozdro

Edited by Blade04
  • 1 month later...

odświeżę temat, bo miałem dokładnie taki sam przypadek, jak również znam jeszcze 2 inne guny gdzie gumki prometheusa powodowały zacinki.

W związku z czym stanowczo odradzam kupowanie jakichkolwiek gumek prometheus.

Niestety z powodu obecnego braku jakichkolwiek gumek na stanie w sklepie asgshop zdecydowałem się na gumkę "PGC"

i niemiłe rozczarowanie mnie czekało, bo ów gumka PGC to także prometheus, jak pisze na opakowaniu, pgc jest tylko dystrybutorem.

nieładne zachowanie asgshopu, że sprzedają takie g*** .

Skoro gumka nadaje się dla gunów >550fps, to dlaczego na stronie asgshopu pisze że dla >400fps?

w każdym bądź razie na moim 500fps nijak niechce działać, lepiej strzela na starej rozerwanej gumce guardera niż na nowej czerwonej prometheusa czy na białej pgc/prometheusa

No, ja odkrylem juz jakis czas temu ze w moim przypadku zawinila komora HU - metalowa komora do AUG'a firmy PGC

Przyczyna jest prosta: jest ona za waska w srodku i blona do ktorej dociska sie dysza jest caly czas scisnieta :/

Zrobilem prosty test: wrzucilem do srodka kulke i probowalem ja dopchanc dysza (tak jak to sie dzieje podczas strzelania). Muszę uzyc duzej sily zeby ja przepchnac :/

Powoli kazdego dnia "rozwiercam" ta komore nozyczkami ;) W chwili obecnej karabin brata => 300fps wypluwa kulki na 10metrow... Tyle ze teraz nie uzywam tej gumki Prometeusza.