Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lufa precyzyjna do Seper 9/Sig sauer 90

Recommended Posts

Mam pytanie. Gdzież mogę znaleźć lufę precyzyjną pasującą do wymienionych w tytule modeli? Poza tym interesowałyby mnie inne części, które mogą poprawić moc, zasięg, celność etc. a których zamontowanie nie jest szczególnie kłopotliwe (bądź które można wysłać do serwisu).

Guest m_kozub

Zamontowanie nie jest skomplikowane. Serwis powinien to zrobić. Kupując, długość wybierasz sam. Cena to ok. 5 zł. za metr.

Zamontowanie nie jest skomplikowane. Serwis powinien to zrobić. Kupując, długość wybierasz sam. Cena to ok. 5 zł. za metr.

HU jest w zamku. jedyny "problem" to fakt że castorurka ma zaw. średnicę 8mm a oryginalna lufa 10mm ale od czego taśma klejąca? Lufy raczej bym nie wydłużał, gnat i tak swoje mierzy. Jak już to max do 70cm. Dodam że na dziale z meblami można dostać rurki meblowe średnicy 16mm zew. które z powodzeniem zastąpią lufę zewnętrzną (13mm śr wew.) lub ma dziale budowy rurki metalowe ze szwem 14mm wew. , 16mm zew. to jak chcesz zmiany długości. Na dziale meblowym powinieneś też dostać rurki fi 25 metalowe, (25 mm zew. 23 wew). Jeśli zeszlifujesz szef i wypolerujesz, mogą posłużyć jako zamek (cylinder). Może uda ci sie dostać zatyczki do karniszy fi 25. Po przewierceniu i dopasowaniu mogą zastąpić oryginalną (plastikową) głowicę cylindra (maja podwujną gumową uszczelkę. Ale to już trochę pracochłonne.

Dziękuję za rady Irwin (pozowliłem sobie nawet zapisać twój post, mam nadzieję, iż nie masz nic przeciwko). Ale załóżmy, iż kupię np. tą lufę

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1470

Czy mogę ją (oczywiście, o ile ,,zapakuję" już w lufę zewnętrzną i zamaskuję nadmierną długość) zamocować jak zwykłą lufę do Sig sauera 90 (tzn, czy będzie pasować?)? O długość się proszę nie martwić. Ja właśnie stawiam pierwsze kroki w strzelaniach precyzyjnych, zatem poręcznosć ma dla mnie drugorzędną wartość - liczy się celność.

Nie mam nic przeciwko zapisywaniu moich rad. Z tą lufą którą wymieniłeś w linku to myślę że może się udać jeśli średnica zewnętrzna jest podobna do oryginalnej lufy. Tylko musisz się pozbyć wejścia na hop-up. Poza tym nie jestem pewien czy warto od razu inwestować tyle kasy w lufę. Radził bym wymienić najpierw na castorurkę, a potem jeśli osiągi nadal sie nie zadowolą kombinować dalej (ponad 200 zeta piechotą nie chodzi).

http://asgshop.pl/produkt.php?id=885

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=291

Czy może którajś z tych będzie pasować? Właściwie to główny prolem jest właśnie w grubości. Wszak standardowa lufa do sig-sauera ma grubość 10mm, ale ostatnie dwa milimetry lufy są zwężone do 8mm. Czy w castoramie wykonają dla mnie taką lufę?