Samuraj Jack Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 (edited) Witam. :uśmiech: Mam pytanie odnośnie plecaka ALICE (rozmiar Medium). Czy gdy mamy założone całe ALICE(wyposażenie) to czy nam plecak przeszkadza i czy w ogóle zapniemy? I jak jest na PASGT(kamizelka). I jeszcze jak jest z szelkami? Czy szele od ALICE nie przeszkadzają? :roll: Edited April 14, 2007 by Samuraj Jack Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Ja chodziłem w plecaku i oporządzeniu na raz i nic mi nie przeszkadzało Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted April 14, 2007 Author Report Share Posted April 14, 2007 No OK, a jak ze stelażem i tym pasem od plecaka? Nie zachodzą na pas ALICE? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Nie, pas biodrowy plecaka jest na wysokości nerek. Quote Link to post Share on other sites
Sgt.Thomas Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Kwestia odpowiedniej regulacji; zwłaszcza wysokości pasa od oporządzenia. Z drugiej strony zawsze możesz nosić ten plecak bez stelaża. Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Plecak ze stelażem po odpowiedniej regulacji nie koliduje z pasem ani szelkami od oporządzenia. Wszystko sprawuje się bardzo dobrze i jest bardzo wygodne. Bez najmniejszego zająknięcia mogę polecić tę kombinację. W moim przypadku manierkę z tyłu i stelaż nie utrudnia dostępu do niej. Pas biodrowy plecaka jest umiejscowiony nad pasem do oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted April 15, 2007 Author Report Share Posted April 15, 2007 Aha, ok. Dzięki. A jak jest z PASGT i ALICE na nim? Tez wszystko sprawuje sie bardzo dobrze? Quote Link to post Share on other sites
Sgt.Thomas Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Z PASGT sytuacja trochę się komplikuje, jak to w przypadku noszenia kamizelek przeciwodłamkowych, oporządzenia oraz plecaków. Napewno nie będzie to zbyt wygodne rozwiązanie na długie marsze. Ponadto jeśli masz na sobie plecak ze stelażem, to w sytuacji kiedy będziesz chciał się podnieść z pozycji leżącej, to będzie Cię to kosztowało troszkę wysiłku, ale takie to uroki tego plecaka. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted April 15, 2007 Author Report Share Posted April 15, 2007 Ahaaa... ok. No dzięki chłopaki, ale w długie marsze na pewno nie będę zakładał PASGT. To jak kupie, to napiszę czy wygodnie czy nie. :-P Dzięki, pzdr. Samuraj. Mam pytanie, czy mogłby ktoś przesłac swoją fotkę w ALICE i tym plecakiem? :roll: :roll: :roll: Quote Link to post Share on other sites
SzerszeŃ Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Ja mam pytanie, czy zwykłe szelki od oporządzenia Alice pasują do plecaka Alice Medium? Czy do plecaków są inne szelki ? pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Inne. Szelki oporządzeniowe to jedno, szelki do plecaka to drugie. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Do plecaków są inne szelki. Niektórzy kombinowali z podłączanie "Y" do plecaka, ale wygoda takiego rozwiązania jest znikoma. Quote Link to post Share on other sites
SzerszeŃ Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 (edited) Aha, a masz może jakieś namiary na sklep w którym można kupić szelki do plecaków ? dzięki za odpowiedź pozdrawiam, edit/ Sorry za zamieszanie;) już znalazłem, są na demobilu, post do kasacji hooah Edited May 17, 2007 by SzerszeŃ Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Adresy sklepów są na forum, wystarczy poszukać... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts