mig29 Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Mam pytanie. Być może odpowiedź kryje się gdzieś w poprzednich tematach ale jakoś się na nią nie natknąłem. Gdzie mianowicie można dostać w Warszawie rurki (aluminiowe, mosiężne, miedziane) odpowiednie na lufy, tj. o średnicy wewnętrznej ok. 6.1~6.2 mm. Sprawdzałem w OBI i kilku sklepach z metalem ale mieli tylko 6mm a w nich kulki się klinują :-(. Czy ktoś widział gdzieś ostatnio takie rurki a jeżeli tak to gdzie? Proszę o info bo zjeżdżenie samemu wszystkich castoram i praktikerów to chyba bite 2 tygodnie :-). z góry dziękuję za pomoc mig29 Quote Link to post Share on other sites
czuperek Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 szukaj w castoramie Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Głupie pytanie - a poco ci rurka 6.1-6.2mm? Przecież na tym się nie będzie dało strzelać (za duża średnica). Kup sobie normalną lufę i nie wierz w bajki o super-lufach-samoróbkach ;) Quote Link to post Share on other sites
mig29 Posted April 15, 2007 Author Report Share Posted April 15, 2007 Głupie pytanie - a poco ci rurka 6.1-6.2mm? Przecież na tym się nie będzie dało strzelać (za duża średnica). Kup sobie normalną lufę i nie wierz w bajki o super-lufach-samoróbkach ;) Dzięki za krytyczną uwagę. Z pewnością 'lufy-samoróbki' są mniej super od dedykowanych produktów. Ale mają swoje zalety są tańsze, co ma znaczenie szczególnie przy przerabianiu taniego badziewia a poza tym jest jeszcze ten fan, że masz coś "hendy mejk" :-) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 (edited) Myślę, że możesz nawiedzić sklep modelarski. Jeden jest na bitwy warszawskiej 1920 DOJAZD, tam może znajdziesz jakieś rurki, poza tym w tym samym lokalu jest sklep wędkarski 8-) Edited April 15, 2007 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Podobno, w castoramie trzeba czasami przejżec wszystko co na stoisku lezy, bo kazda rurka ma inna średnice. Oprucz tego dopisuje się do posta "daruj sobie". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts