miloslupsk Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Witam Mam prośbę do obeznanych w temacie tłumików.. Chciałbym zamówić ten tłumik Tłumik Halo do swojego Auga A1 CA... przyznać muszę i ż nie jestem zbytnio zorientowany w temacie obsadzania tłumików więc proszę Was o pomoc, jak to założyć do Auga. Tylko nie dawajcie mi proszę linków do instrukcji, w której pokazany jest montaż do emek bo to zupełnie inna bajka.... Zastanawiam się czy będzie konieczność odkręcania tłumika płomienia czy też nie jak to jest w przypadku Emki..Sami zobaczcie.. TŁUMIK HALO SPSÓB ZAKŁADANIA..Pomóżcie proszę, może ktoś miał z tym rodzajem tłumika w Augu do czynienia ?? Dzięki Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Nie miałem do czynienia z tym tłumikiem, ale przypuszczam, że będzie zakładać się go tak samo jak w eMkach, tzn wkładasz pierwszą część poza tłumik płomienia, i dokręcasz drugą tak, że tłumik płomienia będzie "wewnątrz". Skoro Spece piszą, że pasuje -> pasuje, i już ich w tym głowa żeby ci dostarczyć instrukcję jak dokładnie to zrobić. :) Możesz kupować. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 1, 2007 Author Report Share Posted May 1, 2007 (edited) O.k. Już po temacie.Założyłem bez większych problemów i bez odkręcania tłumika płomienia..Wszystko pięknie pasuje a giwera nabrała agresywniejszego wyglądu..Tłumik jest piękny, wycisza GB i niesamowicie się prezentuje na replice...Palce lizać ;) Edited May 1, 2007 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Heh, fajnie, tylko dokładniej nie wyciszasz samego GB tylko dźwięk wydobywający się z lufy, ale to szczegół. :) A mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcie, jak ten tłumik się prezentuje w AUG? I (o ile porównywałeś) jak oceniasz go w porównaniu z innymi tłumikami? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 1, 2007 Author Report Share Posted May 1, 2007 Niestety nie mogę zbytnio porównać tego z innymi tłumikami gdyż nie miałem nigdy z nimi do czynienia..Jeżeli chodzi o fotki to mam zrobione dwie: Tłumik MadBull GEMTECH HALO fotka 1 Tłumik MadBull GEMTECH HALO fotka 2 W rzeczywistości jednak wygląda znacznie lepiej, jak dla mnie poprostu wyjebiście.. Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 jak ten tlumik ma srednice zewnetrzna? bo jak dla mnie to troche za masywny jest, a tez szukam czegos do aug'a tylko troche subtelniejszego... Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Dzięki dzięki, Jakbyś mógł zrobić jeszcze jedno, w miejscu "przechodzenia" lufy w tłumik to byłbym wdzięczny. :) Ciekawe mnie czy i jak by pasował do L85 ;) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 18, 2007 Author Report Share Posted May 18, 2007 Alias..Ależ ten tłumik jest subtelny.. Te zdjęcia nie oddają tego jak wygląda to w rzeczywistości, a wygląda cudnie... Wstawiam lepsze zdjęcie już Ja, mój Aug i ten tłumiczek w akcji: AUG Z TŁUMIKIEM W AKCJI ;) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 To ma się rozumieć jest tańsza kopia i też wejdzie? Bo pewności niemam :) http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3424 Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted March 29, 2008 Author Report Share Posted March 29, 2008 Dokładnie tak jak piszesz. Wejdzie bez problemu a sama jego "instalacja" jest dziecinnie prosta. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Nie zakłada sie tłumików dżwięku do L85 ...ty ty ty...profanie! :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts