doubleg Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Witam. Posiadam kolimator strike o 30mm tubusie dokładnie ten Czy może ktoś próbował rozebrać takowy kolimator nie koniecznie ten. Chodzi mi tylko oto czy da się rozłożyć taki tubus taki sam jest np. w tasko itp. A chce rozebrać bo spaliła się w nim dioda, koszt naprawy nie był by duży siedzi tam zwykła dioda po 1zł. Mozę ktoś wie czy tam jest jakiś gwint, czy to jest po prostu sklejone. Każda rada się przyda, nawet domysły :???: . Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Mój brat próbował rozebrać kolimator 40mm tejże firmy. Udało się, ale urządzenie tego nie wytrzymało. Ogólnie ciężko ten kolimator rozebrać. Był wkładany w imadło, kombinerkowany, uderzany młotkiem, ale nic go nie ruszyło. Rzucanie o podłogę też nie poskutkowało. Brat stwierdził, że trzeba by rozbić szybkę. Jakże się zdziwił gdy uderzenie śrubokrętem nie pozostawiło żadnego śladu, ani ryski. Dopiero dłuto uderzone parę razy młotkiem dało radę. Ten kolimator to prawdziwy twardziel. Wątpię by udało Ci się go rozebrać w sposób mniej inwazyjny. Quote Link to post Share on other sites
doubleg Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 Czyli nie mam co się bawić tylko rozbijać szybkę, wymieniać diodę i zrobić z niego koli pół zamknięte ;-) . ASTO_Jabol nie wiesz czy tam jest gwint czy klej, bo coś mi się zdaje że obie te rzeczy :-( i dlatego tak mocno się trzyma. ------------ Jeżeli ktoś ma jakiś pomysły proszę pisać, może wcale nie trzeba tego demolować !! ------------ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts