macgyver Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Witam! Planuję mały tunning mojego AK Double Eagle. Spręzyna M100, prowadnice, łożyska i inny szpej. Słyszałem różne rzeczy o zębatkach XYT. Wiem, że montują je zarówno w AK cymy i AK DE. Na zbrojowni dowiedziałem się, że AK DE ma "słabsze zębatki niż cyma". Jak więc z tym jest? Czy jeżeli zębatki w AK DE po 10 000 kulek nie wykazują zużycia, jest szansa, że przeżyją M100? Czekam na odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
ŁukaszP Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 hej! zebatki xyt to troche loteria. Poczytaj na forum o gunach mejd in czajna czyli BE, cyma itp W tych samych karabinkach np mp5 te same zebatki xyt beda zachowywac sie zupełnie inaczej niz mozna by sie spodziewac. to jest własnie "zaleta" chinczyka ze powtarzalnosc produkcji jest takze chinska. BTw zebatk xyt stosuja także pewne znane firmy- gdzies widzialem rozebranego enfielda bodajze g&g i w srodku zauwazyłem stalowe zebatki a niach napis XYT. a tak ogólnie to mozna powiedziec ze napewno beda służyc dłużej niz TM. XYt sa przynajmniej ze stali wiec cięzko je zajechac. Dlatego porównywane sa do zebatek CA No chyba ze shimmering bedzie do du....y. w zasadzie kazde zebatki zajedziesz jesli nie beda dobrze wypodkładkowane. ja mam zebatki xyt i m110 i batke 9,6v i wsio smiga a i fps jest troszki :) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted May 1, 2007 Author Report Share Posted May 1, 2007 Jeżeli nie zależy mi na szybkostrzelności, to słysząłem, żę mogę zakupić ALRGE'a 8,4V. Chciałbym tak, odpadają koszty ładowarki na 9,6V, a to już na łożyska. Dzięki za pomoc. Tak więc M100 powinny przeżyć, jak nie będę szukał stocka CA. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 zebatki XYT-y mam w mojej L85A2 stara na sprezynie m120. nienazekam na rofa i na zuzycie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts