Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

witam, to moj pierwszy post

wczoraj smarowalem moja replike i nie wiem czy nie przesadzilem, mianowicie kulki mi grzezna w lufie i blokada spustu mi nawalila... mam berette m92f z tokyo maui

z racji ze to moj pierwsyz post prosze sie nie drzec ze nie na temat czy cos w tym stylu :cry:

Pisz poprawnie. Zdaniami.

Używaj polskich znaków.

O.K... opowiem

Już kiedyś sie pyatłem ludzi czym smarować... więc kupiłem olej silikonowy w spreju. Już kiedyś nim smarowałem i było O.K. za jakis tydzień czasu czyli wczoraj zacząłem smarować go jeszcze raz. Robiłem to z poradnikiem na Wmasg.pl. ,,Sikałem" wszędzie i dużo, więcej niż kiedyś. Lufa w Berecie ma ok. 10cm, a mój wytrych 7,5cm. Kolejnum moim błędem(chyba) bylo sikniecie silikonu do tłoczka... robiłem to metodą ,,nie żałuj" :wink: :wink: :wink: :wink:

A fotek to chyba nie ma co przysylać

No taa... skoro go nie rozbierałeś i trochę sobie postał to wiesz.. hmm tak jakbyś chciał usmażyć jajka na 2l oleju ;-) hmm... jeśli nadal nie chcesz go rozkręcać to możesz mieć mały problem.

Nie rozkręcasz: kupujesz powietrze w spreju i rurkę wprowadzasz przez rękojeść (w dziurę na kulki z magazynka) i usuwasz zbędne hekto/mili/litry silikonu. Ale masz problem bo silikon jest w tłoku i możesz go powoli wydostawać strzelając bez kulek. wiesz, tam w tłoczku między dwiema rurami znajduje się spory nakład silikonu i blokuje on "dojście" tłoczka do końca.

Rozkręcasz i papierem ew. ręcznikiem papierowym, szpatułkami usuwasz zbędny silikon zewsząd.

To taka moja rada jak na "mój mały misiowaty łepek" :uśmiech:

pozdrawiam.

Edited by Rak