rempal Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 witam, to moj pierwszy post wczoraj smarowalem moja replike i nie wiem czy nie przesadzilem, mianowicie kulki mi grzezna w lufie i blokada spustu mi nawalila... mam berette m92f z tokyo maui z racji ze to moj pierwsyz post prosze sie nie drzec ze nie na temat czy cos w tym stylu :cry: Pisz poprawnie. Zdaniami. Używaj polskich znaków. Quote Link to post Share on other sites
Matteusz Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Ja mogę tylko powiedzieć tyle : "jak się ktoś na czymś nie zna, to się za to brać nie powinien" Musiałeś poprostu źle złożyć wszystko. Quote Link to post Share on other sites
rempal Posted May 3, 2007 Author Report Share Posted May 3, 2007 Kolego, tylko że ja nie rozkładałem swojego guna :???: Quote Link to post Share on other sites
Rak Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Eeee.. czyli co? przechyliłeś gana i coś wlałeś do środka lufy? właśnie... co wlałeś? jak to zrobiłeś... jak masz zdjęcia to pokaż itp itd. Quote Link to post Share on other sites
rempal Posted May 3, 2007 Author Report Share Posted May 3, 2007 O.K... opowiem Już kiedyś sie pyatłem ludzi czym smarować... więc kupiłem olej silikonowy w spreju. Już kiedyś nim smarowałem i było O.K. za jakis tydzień czasu czyli wczoraj zacząłem smarować go jeszcze raz. Robiłem to z poradnikiem na Wmasg.pl. ,,Sikałem" wszędzie i dużo, więcej niż kiedyś. Lufa w Berecie ma ok. 10cm, a mój wytrych 7,5cm. Kolejnum moim błędem(chyba) bylo sikniecie silikonu do tłoczka... robiłem to metodą ,,nie żałuj" :wink: :wink: :wink: :wink: A fotek to chyba nie ma co przysylać Quote Link to post Share on other sites
Rak Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 (edited) No taa... skoro go nie rozbierałeś i trochę sobie postał to wiesz.. hmm tak jakbyś chciał usmażyć jajka na 2l oleju ;-) hmm... jeśli nadal nie chcesz go rozkręcać to możesz mieć mały problem. Nie rozkręcasz: kupujesz powietrze w spreju i rurkę wprowadzasz przez rękojeść (w dziurę na kulki z magazynka) i usuwasz zbędne hekto/mili/litry silikonu. Ale masz problem bo silikon jest w tłoku i możesz go powoli wydostawać strzelając bez kulek. wiesz, tam w tłoczku między dwiema rurami znajduje się spory nakład silikonu i blokuje on "dojście" tłoczka do końca. Rozkręcasz i papierem ew. ręcznikiem papierowym, szpatułkami usuwasz zbędny silikon zewsząd. To taka moja rada jak na "mój mały misiowaty łepek" :uśmiech: pozdrawiam. Edited May 3, 2007 by Rak Quote Link to post Share on other sites
rempal Posted May 3, 2007 Author Report Share Posted May 3, 2007 O.K, dzięki za pomoc Myślę że temat jest do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts