MADC Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Mam zamiar kupić GR 300S. Jaki granatnik bedzie do niego najlepszy? Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) Chyba tylko nasadkowy by pasował. Jako że GRka nie ma RISa nie przymocujesz żadnych granatników na RIS. No chyba że RISa przymontujesz jakoś do przedniego chwytu. Edited May 15, 2007 by mike2156 Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 dzienx ale chyba kupię go na GR 300L :-o Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 Chyba tylko nasadkowy by pasował. Jako że GRka nie ma RISa nie przymocujesz żadnych granatników na RIS. No chyba że RISa przymontujesz jakoś do przedniego chwytu. ale jakiej firmy i o jakiej pojemności-jaki model? Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Znam tylko TEN. Z innymi granatnikami mógłby być problem z zamontowaniem, bo po prostu nie ma na czym. No chyba że jak już pisałem doczepiłbyś na stałe RISa(chociaż widziałem zestaw RIS, ale do ostrej wersji, także mógłbyś mieć problemy z dostępnością), albo mógłbyś zamontować np. M203 do góry nogami na górnej szynie :D . Ale to wyglądałoby troszkę śmiesznie ;-) Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted May 16, 2007 Author Report Share Posted May 16, 2007 A ja bym brał ten dłuższy. Do cqb od biedy można kolbę na bok złożyć, a w lesie zawsze lepiej mieć lepsze skupienie niż gorsze :). G&P - GRANATNIK M203 QD SHORT M4 cytat ze specshopu: Specjalny monataż pozwala na zamocowanie granatnika bezpośrednio do lufy. Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?prodID=22688 Zwróć uwagę jak ten granatnik z linka jest zamontowany(ten sam montaż co w granatniku który przytoczyłeś) Dolna połowa osłony lufy została zdjęta, by móc zamontować granatnik na lufie zewnętrznej. Takiego myku w GRce nie zrobisz, ponieważ po zdjęciu chwytu przedniego nie miałbyś gdzie włożyć baterii. GRka to fajny karabin, ale już nie bardzo jeśli chcesz mieć karabin z granatnikiem ;-) Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted May 17, 2007 Author Report Share Posted May 17, 2007 ale może sie jakoś da przyczepić tam hgranatnik do risa Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 Ja osobiście nie widzę sposobu zamontowania tego granatnika, który przytoczyłeś, ani żadnego innego granatnika na RIS do GRki. Oczywiście, jeśli do TEGO zamontowałbyś szynę RIS pod chwytem przednim(musiałbyś jakoś przykręcić) to bez problemu pasowałyby te granatniki: 1 2 3 Czy jakikolwiek inny na szynę RIS. Ale musiałbyś pokombinować z przymontowaniem RISa do chwytu. Moim zdaniem granatnik zeszpeci GR300, ale rób jak uważassz ;-) Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted May 20, 2007 Author Report Share Posted May 20, 2007 Dziękuję za poradę : a jeżeli już o granatnikch mowa to jaki polecił byś mi granat? czy granat madbula o pojemności 204 kulek będzie dobry czy lepszy będzie granat o mniejszej pojemności? Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Togo to już powiedzieć nie mogę, bo się na granatnach nie znam ;-) Ale TUTAJ Masz ładnie opisane kilka granatów, może to Ci pomoże. Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted May 21, 2007 Author Report Share Posted May 21, 2007 Togo to już powiedzieć nie mogę, bo się na granatnach nie znam ;-) Ale TUTAJ Masz ładnie opisane kilka granatów, może to Ci pomoże. dzięki Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Odgrzewam trochę kotleta, ale możesz na górnego RISa zamontować taką pokrakę. Wygląda tragicznie ale granatnik jest :-F Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 ma ktos zjecia jak jest zbudowany granatnik, glownie chodzi mi o budowe zespolu spustowego i mloteczka ktory uderza w zawor Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 Zdaje mi sie żę był już na forum temat o pytaniu ktore zadałeś Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts