poldeck Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Witam! Myslę, że takiego tematu jeszcze nie było a bardzo by mi się przydał. Jako, ze trudno dostać sprężyny tuningowe do VSR11 to poszukuje sprężyny zastępczej. W związku z tym proszę abyście podali mi srednice zewnętrzne i długości sprężyn stosowanych w różnych replikach snipaczy. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Tutaj masz sprężyny do VSR: http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=123 Chodzi o te z firmy Deep Fire, mają one podane wszystkie wymiary. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 26, 2007 Author Report Share Posted May 26, 2007 Jaki karabin ma bardzo cienką sprężynę? Zmierzyłem w VSR`ce nad którą pracuję i ma dosłownie 10,3 milimetra średnicy zewnętrznej! Jakby nie było trochę mało. Ma ktoś pomysł albo wiedzę (wolałbym wiedzę) gdzie mozna takie dostać? Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Wiesz co mógłbyś spróbować zrobić - daj stockową sprężyne do rusznikarza aby ją rozciągna o np 3cm. Powinien zrobić to profesjonalnie, tak że sprężyna nie będzie się szybko ściskać oraz będzie prosta. Najpierw ja rozciągnie a potem zachartuje aby była twarda (chyba tak to się robi). Choć efekt pewno nie będzie powalający. Jest jeszcze inny, najlepszy chyba sposób. Są firmy które mogą na zamówienie zrobić dowolną sprężynę o dowolnej twardości. Ktoś w jakimś temacie o tuningu VSR TM pisał że zrobił sprężyne w takiej firmie. Poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Springi od oryginalnego VSR TM podejdą. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 A gdzie je dostanę? Bo na przykład na asgshopie piszą , że dana sprężyna jest do VSR10 TM a średnica przez nich podana to 13 i 9 milimetrów... Co do rozciagania to odpada bo ja właśnie potrzebuje powalającego efektu :wink: . Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Te sprężyny z asgshop'a pasują raczej tylko do wzmocnionego tłoka. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 No właśnie... a on ma większą srednicę wewnetrzną. Ja wzmocniłem oryginalny tłok i dlatego potrzebuje sprężyny o tak małej średnicy. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 machinegun Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 A która konkretnie? Bo jest ich dużo a wymiarów nie raczyli podać... Na telefony i maile też nie reagują... Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) A która konkretnie? Bo jest ich dużo a wymiarów nie raczyli podać... Na telefony i maile też nie reagują... wszystkie laylaxa do 150 pasuja do standardowego tloka i prowadnicy, tylko od 170 w gore trzeba zmienic tlok, co do prowadnicy nie jestem pewny. EDIT : wlasnie wyczytalem ze stockowa prowadnica ma 7 mm i SP170 na nia wchodzi, tzn i tak wypadalo by ja wymienic na mocniejsza bo plastik przy 550 fps to zle polaczenie :P czyli do SP150 nie trzeba nic wymieniac ( teoretycznie, chodzi mi o to ze wszystko pasuje do siebie ) dopiero od 170 trzeba wymienic tlok. http://www.airsoftforum.com/board/lofivers...php/t47901.html VSR spring is 7mm. So are Laylax VSR-10 springs. Laylax calls VSR series parts PSS10 series. They are all 7mm. I have Laylax spring guide with ball bearings. It's made for 7mm springs. Edited May 27, 2007 by Bocian Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Dadam że w MP001 sprężyna ma równo 11mm średnicy zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 W M6 stockowa sprężyna ma 11mm zewnętrznej i 9mm wewnętrznej Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 A może wie ktoś jaką średnicę ma sprężyna od M40XB Sun Projects ? Prosiłbym dane bezpośrednio od właściciela/współwłaściciela/mierzącego. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 panowie z ASGshop podali mi wymiary zprężyny m40xb Classic Army. Wedlug nich średnica wynosi 10,8mm a długość 25 cm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts