SaNcEz Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Witam Przed poruszeniem tego tematu na forum starałem się rozwiązać jakoś ten problem sam, niestety sztuka ta mi się nie udała :/ Zamieszczam link do "prowizornego" wyglądu gumki od hopa w M6: http://img253.imageshack.us/my.php?image=baxtx1.jpg Teraz proszę powiedzcie mi którą stroną do góry powinna być ona ustawiona gdyż ciągle kulka skręca mi w prawo:/ Stało się tak po owinięciu hopa taśmą teflonową, teraz nawet ją zdjąłem ale dalej skręca. Wolę już, aby leciała szybciej w górę aniżeli w prawo, więc może przekręcić ją jakoś w lewo albo coś. Jestem dosyć zielony w tym temacie stąd może takie głupie pomysły, jednak chwytam się każdego pomysłu, a jak jest błędny z pokorą przyjmę słowa krytyki :] Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Albo Gumka jest krzywo, albo coś się do środka dostało. Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 20, 2007 Author Report Share Posted May 20, 2007 Akurat dostać się nic nie mogło dostać bo wyjmowałem już chyba z 3 razy i patrzyłem. Krzywo? Możliwe, stąd moje pytanie i fota, jak ma byc zamontowany :/ Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 *&%^&%^* mać 6 temat pod twoim to 17 stronicowy temat na temat tego właśnie karabinu, znajdziesz tam wszystko. No ale po co sie męczyć i przekręcić raz rolkę na myszce skoro można założyć nowy temat i być z siebie zadowolonym że zaśmieca się forum bo nie chce się szukać. Proszę, bo mógłbyś nie znaleźć -----> http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=19555 :wink: Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 20, 2007 Author Report Share Posted May 20, 2007 (edited) *&%^&%^* mać 6 temat pod twoim to 17 stronicowy temat na temat tego właśnie karabinu, znajdziesz tam wszystko. No ale po co sie męczyć i przekręcić raz rolkę na myszce skoro można założyć nowy temat i być z siebie zadowolonym że zaśmieca się forum bo nie chce się szukać. Proszę, bo mógłbyś nie znaleźć -----> http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=19555 :wink: Dla Twojej wiadomości przeczytałem wszystkie tematy dot M6 i to również z kilka razy szukając różnych inf czy to preclufy, tłumika, rozbierania, uszczelniania hop'a ale NIE ZNALAZŁEM tam tego co mnie DOKŁADNIE interesuje stąd zakładam nowy temat gdyż na prawdę POTRZEBUJĘ informacji. Jeżeli mi nie wierzysz to znajdź mi wątek odpowiedniego ustawienia gumki hop'a. I proponuje Ci MAJOR762 samemu tam poczytać, gdyż znajduje się tam moje pytanie na 17 stronie ale BEZ ODPOWIEDZI, a takową potrzebuję jak najszybciej, więc mogłeś tam odpowiedzieć, czyż nie ?? Edited May 20, 2007 by SaNcEz Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 NO więc zacznijmy od tego że o ustawaniu BAX'a w M6 napisano już w tematach które istnieją na forum. Tak, bo w M6 jest BAX, czyli nie jest to normalny hop-up tylko gumka ma 2 cycki. Napisałeś, że uszczelniałeś teflonem. Rozumiem że robiłeś to sam. Więc albo coś krzywo złożyłeś, albo uszkodziłeś jeden z cycków na gumce BAX'a i dlatego kulka skręca. Obejrzyj dokładnie gumkę czy jest cała. Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 12, 2007 Author Report Share Posted June 12, 2007 Jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli na gumkę jest wywierany zbyt mocny nacisk z lewej strony przy regulacji hop'a to kulka skręca w prawo czy w lewo, bo zdaje mi się, że w prawo ale pewien nie jestem. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 W lewo. Przynajmniej tak bylo w moim M15 CA. Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 12, 2007 Author Report Share Posted June 12, 2007 W lewo. Przynajmniej tak bylo w moim M15 CA. Maxavelli, a wiesz może czy z gumką bax będzie tak samo ? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Nie wiem, bo z tego co czytalem BAX jest o tyle dziwny ze jest dociskany w dwoch miejscach - nie wiem wiec jak manipulowac gumka by nie spieprzyc tego dziwnego dsytansera... Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 13, 2007 Author Report Share Posted June 13, 2007 No właśnie 2 "cycki" z góry i jak jeden jest troche nierówny to juz skręca:/ podpiłuję troszke ten dystanser z 1 strony i zobaczymy, potem zawsze można Poxipol'em naprawić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts