Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PROBLEM Z USTAWIENIEM GUMKI HOP'UP W Black Eagle M6

Recommended Posts

Witam

Przed poruszeniem tego tematu na forum starałem się rozwiązać jakoś ten problem sam, niestety sztuka ta mi się nie udała :/

Zamieszczam link do "prowizornego" wyglądu gumki od hopa w M6:

http://img253.imageshack.us/my.php?image=baxtx1.jpg

Teraz proszę powiedzcie mi którą stroną do góry powinna być ona ustawiona gdyż ciągle kulka skręca mi w prawo:/ Stało się tak po owinięciu hopa taśmą teflonową, teraz nawet ją zdjąłem ale dalej skręca.

Wolę już, aby leciała szybciej w górę aniżeli w prawo, więc może przekręcić ją jakoś w lewo albo coś.

Jestem dosyć zielony w tym temacie stąd może takie głupie pomysły, jednak chwytam się każdego pomysłu, a jak jest błędny z pokorą przyjmę słowa krytyki :]

*&%^&%^* mać 6 temat pod twoim to 17 stronicowy temat na temat tego właśnie karabinu, znajdziesz tam wszystko. No ale po co sie męczyć i przekręcić raz rolkę na myszce skoro można założyć nowy temat i być z siebie zadowolonym że zaśmieca się forum bo nie chce się szukać.

Proszę, bo mógłbyś nie znaleźć -----> http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=19555

:wink:

*&%^&%^* mać 6 temat pod twoim to 17 stronicowy temat na temat tego właśnie karabinu, znajdziesz tam wszystko. No ale po co sie męczyć i przekręcić raz rolkę na myszce skoro można założyć nowy temat i być z siebie zadowolonym że zaśmieca się forum bo nie chce się szukać.

Proszę, bo mógłbyś nie znaleźć -----> http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=19555

:wink:

Dla Twojej wiadomości przeczytałem wszystkie tematy dot M6 i to również z kilka razy szukając różnych inf czy to preclufy, tłumika, rozbierania, uszczelniania hop'a ale NIE ZNALAZŁEM tam tego co mnie DOKŁADNIE interesuje stąd zakładam nowy temat gdyż na prawdę POTRZEBUJĘ informacji. Jeżeli mi nie wierzysz to znajdź mi wątek odpowiedniego ustawienia gumki hop'a.

I proponuje Ci MAJOR762 samemu tam poczytać, gdyż znajduje się tam moje pytanie na 17 stronie ale BEZ ODPOWIEDZI, a takową potrzebuję jak najszybciej, więc mogłeś tam odpowiedzieć, czyż nie ??

Edited by SaNcEz

NO więc zacznijmy od tego że o ustawaniu BAX'a w M6 napisano już w tematach które istnieją na forum. Tak, bo w M6 jest BAX, czyli nie jest to normalny hop-up tylko gumka ma 2 cycki. Napisałeś, że uszczelniałeś teflonem. Rozumiem że robiłeś to sam. Więc albo coś krzywo złożyłeś, albo uszkodziłeś jeden z cycków na gumce BAX'a i dlatego kulka skręca. Obejrzyj dokładnie gumkę czy jest cała.

• 4 weeks later...