Guest Miles_ACE Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Moja replika to m4a1 i chciałbym upodobnić ją jak najbardziej do broni ostrej (wizualnie oczywiście). Na wielu zdjęciach widać oznaczenia. Dokładnie to chodzi mi o prawdziwe ich przeznaczenie. 1. Numery na kolbie - na niektórych są trzy cyfry na innych dwie, o co w tym chodzi i na jakiej podstawie są wyznaczane? 2. Oznaczanie taśmą magazynków i innych miejsc na karabinie - podobno każdy kolor na magazynku oznacza co innego. 3. Z taśmy na magazynkach często wystaje pętelka aby łatwiej było wyciągnąć go z ładownicy. Tylko pytanie czy napewno wystaje to z taśmy. Niedawno widziałem jak sznurek wychodzi między łączeniami na magazynku a taśma była tak sobie dla "ozdoby" (i w tej sytuacji zacząłem się zastanawiać nad jej rolą) 3. Taśma przy stopce kolby i przy chwycie. To chyba wszystko. Może pytania beznadziejne ale chciałbym to wiedzieć. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam, Mileś Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 1. Numery "sekcyjne"? 3. Poszukaj magpull'i Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Wiem, że istnieje takie coś jak magpull, ale pytałem o tę nieszczęsną taśmę i o to w czym ma zastosowanie 8) Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Tańsza wersja magpull'a, ot co :D Link to post Share on other sites
Szon Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Pyt. 2 Niebieska taśma oznacza amunicję ślepą lub ćwiczebną. Czerwona (chyba) amunicję ostrą. Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Ok, dzięki za pomoc. Do zamknięcia. Pozdrawiam, Mileś Link to post Share on other sites
Recommended Posts