Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SAR Offizer M41 FS CA versus FS51 Fixed Stock G&G

Recommended Posts

Czy ktoś, kto miał styczność z jednym i drugim:

SAR Offizer M41 FS CA

http://asgshop.pl/produkt.php?id=921

FS51 Fixed Stock G&G

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1611

mógłby pokusić się o krótką charakterystykę porównawczą obu replik? Głównie pod kątem osiągów, awaryjności i łatwości/kosztowności tuningowania w okolice 400 fps.

Z góry dzięki.

O FSie z G&G jest temat na forum. W nagłówku jest napisane, że to o Folding Stock, ale w "środku" rozmawiamy o jednym i drugim. Koszt tuningu 400fps w G&G to koszt sprężyny M120 - przynajmniej u mnie tak od 3tys. kulek wygląda tuning (mało bo mało wystrzelane, ale nie jestem zwolennikiem rozsiewania nawozu w zbytnich ilościach). Z CA nie miałem kontaktu.

Powiem Ci tylko tyle ;-)

Używałem G3 SG/1 TM, przesiadlem sie na CA (SAR Taktik Rifle II) i na pierwszej strzelance zlamala mi sie kolba (ten przypadek zdarzal sie tez innym na forum), wprawdzie naprawa trudna nie jest (nowe, wieksze sruby i zalanie poxipolem), ale denerwujace to jest...

Druga sprawa to chwyt pistoletowy, mi po 5 czy 6 strzelankach zaczyna pekac z obu stron (zmieniam na chwyt G&P)...

Wiem, ze pytasz o Officier'a, ale elementy, o ktorych pisze sa takie same.

Aha no i mam batke 3300mah na Sanyo RC + mosfet Systemy i do kolby wlazi toto z wielkim bolem (tzn. kolba rozwarstwia sie przy body jakies 1-1,5mm).

Pozdrawiam

p.s. Ja stawiam w 300% na G&G (Gdyby zrobili dlugie G3 to na pewno nie kupilbym CA)