Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Przełożenie kabli z przodu na tył

Recommended Posts

Trzeba będzie większość przewodów wymienić i robić praktycznie całą instalację od nowa. Stare można by conajwyżej wykorzystać, ale to chyba dobra okazja do wymiany przewodów na lepsze ;)

Czerwony przewód od baterii wchodzi otworem pod prowadnicą sprężyny, rowkiem... aż do styków (należy starannie ułożyć przewód w miejscu, gdzie wchodzi silnik, żeby uniknąć rozerwania go przez pracujące zębatki). Drugi czerwony ze styków do silnika na poprzednim czerwonym (tak, żeby spust nie blokował się na nim) rowkiem do otworu po prawej od osi silnika. Czarny od baterii, otworem pod prowadnicą, rowkiem do otworu po lewej od osi silnika.

A może mogłbyś jeszcze wykonać mniej więcej schemat byłbym bardzo wdzięczny.

A co do zmiany okablowania to włąśnie między innymi też to robie :) i mam nadzieje że kable z miedzi beztlenowej z filtrem UV o przekroju 2x0,52 będą dobre bo jako przejściówka spisują się świetnie.

Edited by GRELO OASG

Jestem posiadaczem S-System i niedawno przełożyłem kable na tył bez żadnej większej przeróbki. Kable w miejscu w którym wychodzą z GB zostały pociągnięte do tyłu pomiędzy szkieletem GB a body(w miejscu gdzie wchodzi pin schowane są głęboko pod otworem na pina), potem w zaślepce do body z tyłu (tej plastikowej łezce) wywierciłem otwór i tyle. Bateria siedzi sobie w pokrowcu na kolbie takt.