greloGPZ Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Witam mam do was wielką prośbę gdyż chce przełożyć kable na tył na kolbe bo teraz akurat mam je z przodu. Czy możecie podać jakieś linki ze zdjęciami albo opis którędy je póścić itp. Z góry wielkie dzięki za wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Podaj model moze? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 25, 2007 Author Report Share Posted May 25, 2007 M733 sorrka zapomniałem o tym :) więc chodzi mi jak to zrobić w emkach z przedniego chwytu na tył guna do kolby. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Trzeba będzie większość przewodów wymienić i robić praktycznie całą instalację od nowa. Stare można by conajwyżej wykorzystać, ale to chyba dobra okazja do wymiany przewodów na lepsze ;) Czerwony przewód od baterii wchodzi otworem pod prowadnicą sprężyny, rowkiem... aż do styków (należy starannie ułożyć przewód w miejscu, gdzie wchodzi silnik, żeby uniknąć rozerwania go przez pracujące zębatki). Drugi czerwony ze styków do silnika na poprzednim czerwonym (tak, żeby spust nie blokował się na nim) rowkiem do otworu po prawej od osi silnika. Czarny od baterii, otworem pod prowadnicą, rowkiem do otworu po lewej od osi silnika. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 26, 2007 Author Report Share Posted May 26, 2007 (edited) A może mogłbyś jeszcze wykonać mniej więcej schemat byłbym bardzo wdzięczny. A co do zmiany okablowania to włąśnie między innymi też to robie :) i mam nadzieje że kable z miedzi beztlenowej z filtrem UV o przekroju 2x0,52 będą dobre bo jako przejściówka spisują się świetnie. Edited May 26, 2007 by GRELO OASG Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Jestem posiadaczem S-System i niedawno przełożyłem kable na tył bez żadnej większej przeróbki. Kable w miejscu w którym wychodzą z GB zostały pociągnięte do tyłu pomiędzy szkieletem GB a body(w miejscu gdzie wchodzi pin schowane są głęboko pod otworem na pina), potem w zaślepce do body z tyłu (tej plastikowej łezce) wywierciłem otwór i tyle. Bateria siedzi sobie w pokrowcu na kolbie takt. Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Kable z przodu na tył w eMce można zrobić bez jakiejkolwiek przeróbki ( nie licząc otworu w tej płytce pomiędzy kolbą a body ;) ), kable po prostu nie bedą równe, ale bedą spokojnie wystarczająco długie. A tak wygląda gb : Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 26, 2007 Author Report Share Posted May 26, 2007 Wielkie dzięki SouthMan właśnie o to mi chodziło żebym czasem nie walnął jakiejś gafy i nie zrobił tak żeby mi kable pocharatało :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts