comando44 Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 (edited) Werując allegro trafilem na takie oto ustrojstwo: http://www.allegro.pl/item199305625_hk_p_8..._promocja_.html Słyszę o tym po raz pierwszy(a USP i P8 bardzo mnie interesują więc mniemam, iż prrzynajmniej czytałem o wszystkich dostępnych u nas modelach) więc prawdopodobnie i tamatu o nim nie ma(jak jest to proszę moderatora o naprawienie mojego błędu). Na przyszłość(z allegro zniknie, więc aby było wiadomoo czym dokladnie mowa) zacytuje sprzedającego: cena: 129zł Replika H&K P-8 Posiada szynę do zamocowania latarki lub lasera !!! Heavy Weight Gas Pistol Producent STTI - Taiwan Uwaga !!! Co znajduje się w komplecie ? W zestawie jest pistolet z magazynkiem, kulki ok. 100 szt., Klucz do regulacji HOP-UP Całość pakowana jest w firmowym pudełku STTI. PISTOLET z napędem gazowym: GREEN GAS Kaliber: 6 mm Zmierzona prędkość wylotowa: 340 Fps Waga: 450 g Długość: 198 mm Hop-up: tak, regulowany Tryb ognia: pojedynczy Magazynek: 26 kulek Blow back: nie Materiał: ABS + metal Wygląda na kolejną zabawke z cyklu "tani gaziak" po Berettcie. 340 fps wydaje mi się przesadzoną wartością jak na tani pistolet na GG, ale kto ich tam wie. Cena kusząca- taniej niż UHC, w okolicach spręzynek TM. I dyskusje czas zacząć: ktoś słyszał? czytał? macał? strzelał? kupił? zepsuł? Edited May 26, 2007 by comando44 Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted May 26, 2007 Author Report Share Posted May 26, 2007 Dostępny jest też na www.taiwangun.com Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 A socom gazowy stti ile ma ?? Też jest na green gas i ma 340 fps więc jest to chyba możłiwe. Co do tego modelu podejrzewam że jest to beretta ich tylko w innym opakowaniu no i najwidoczniej o troche większej przepustowości gazu co daje większą prędkość. Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 Krakman na swojej stronie podał 240- jakoś jemu bardziej wierze, no i prawde mówiąc taka wartość bardziej mi odpowiada- będzie się nadawał na awaryjną broń boczą, a dziesiatki dzieciaków nie kupią "armaty za grosze" :) Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 będzie się nadawał na awaryjną broń boczą W to nie wątpię :-F Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 Awaryjna- w razie awarii normlanego bocznika- 1-2 strzelanki powinna wytrzymać gdy przyzwoity pistolet zawiedzie z przyczyn losowych. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Zaskoczę tu wszystkich niedowiarków. Ten pistolet ma 340 fps. Chronometru nie mam, ale przebija 27 mm styropianu, gdzie moje AK po tunningu do 370 fps, przebija się na 32mm. Gazowa beretta stti 240 fps wbija się na żałosne 13mm. Testy na kulkach 0,2g i tym samym styropianie. W terenie, w porównaniu z glockiem KWA, wypada lepiej w zasięgu, celności i skupieniu. Regulowany hop-up działa dobrze. Jedyny minus to to, że zamek jest stały. Za 129zł, polecam. Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted June 7, 2007 Author Report Share Posted June 7, 2007 A jak długo go masz? Chodzi mi o ewentualną trwałość(jeżeli jesteś już w stanie określić). Cudów nie oczekuje pod względem wykonania, ale mógłbyś podać więcej szczegółów :) 340fps to co prawda troche za dużo jak dla mnie(wiecej niż mój, AK, a to ma być broń do budynków właśnie) ale za te 129zł jestem w stanie zaryzykowac zakup. Czekam na wszelkie informacje o przebiegu jego służby :) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Mam go od kilku dni. Postaram się wykonać dokładne testy na różnych kulkach. Możliwe, że pokuszę się o recenzję w zbrojowni. Wegług mnie, pistolet jest tego wart. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 (edited) Obiecana mini-recenzja. Zacznę od tego, że P-8, 150 kulek 0,3g xtreme (na próbę :wink:) i przesyłka priorytetowa naszą kochaną pocztą, kosztowało mnie 140zł, czyli nieco ponad połowę Glocka 19 KWA z blow-back, który jest droższy w utrzymaniu i z którym jest problem, z zatrzaskiem zamka, który wbija się w plastik. *Wygląd zewnętrzny: Masywny, sprawiający wrażenie wytrzymałego, ABS. Lepszy jak w beretce 240 fps STTi, to nie ulega wątpliwości. Metalowe są: spust, kurek, bezpiecznik motylkowy, i cały szpej od spustu w środku. Zamek jest z jednego kawałka, ale przy stałym, nie ma to większego znaczenia dla wytrzymałosci. Zagadką jest zatrzask zwalniana owego zamka, jest ruchomy, ale pistolet posiada stały zamek :roll:. Nie ma żadnych , dużych, szpecących pistolet znaczków "made in taiwan" czy "6mm parabellum" :roll:. Jedynie malutki "mede in taiwanik" pod szyną montażową. Papierek ścierny i heja :-F. Waga - 400g, wg. mnie, słuszna. Pistolet boczny może tyle ważyć. *Detale pistoletu :arrow: http://img385.imageshack.us/my.php?image=p...piecznikiy4.jpg *"Made in taiwanik" pod szyną :arrow: http://img148.imageshack.us/my.php?image=dscn5791xp5.jpg *Funkcjonalność: Bardzo podoba mi się, że przy wyjmowaniu magazynka (26 kul) nie wypdają kulki. Ciekawie zosało rozwiązane zabezpieczanie pistoletu. Nie będę tego pisał, bo i tak nikt nie zrozumie. Trzeba wykminić samemu :wink: Bardzo przyjemny dla ucha dźwięk. W porównaniu do beretty 240 fps... nie ma porównania. Po kilku strzałach w pokoju, czuć dzwoneczki w uszach. *Ogólny wygląd pistoletu razem z magazynkiem :arrow: http://img385.imageshack.us/my.php?image=p8zmagiemtv8.jpg *Gazożerność: W trakcie sprawdzania. Narazie wywaliłem 2.5 magazynka (ok. 60 kulek) na jednym nabiciu gazem Toy Jack Top i nie ma zamaiaru się poddać. *Osiągi: Nie mam chronometru, ale całkiem możliwe, że P-8 ma obiecane 340 fps. AK-47 tunningowane zestawem hurricane M100 (wg producenta daje 360-370fps) wbija "pestkę" 0,2g na 26mm w styropian. P-8, tą samą kulką, wrzyna się na 23mm... Hop-up jest regulowany i spełnia swoje zadanie. *Pierwsza ścianka puszki po coli... :arrow: http://img385.imageshack.us/my.php?image=przodpuszkiol1.jpg *...i druga :arrow: http://img385.imageshack.us/my.php?image=typuszkiqp5.jpg *Próby terenowe: Dam znać wkrótce Ogólnie pistolecik bardzo fajny. Jedyne co może się w nim zepsuć, to magazynek. Jeżeli będę go prawidłowo konserwował, wytrzyma sporo. Za taką cenę, dla kogoś kto potrzebuje taniej w kupnie i w utrzymaniu, mocnej siły ognia, polecam! Edited June 9, 2007 by macgyver Quote Link to post Share on other sites
jason.jerusalem Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Zastanawiam się właśnie poważnie nad zakupem tego u krakmana... Potrzebuje bocznej, nie wiem nawet czy będę jej używał bo M4 spisuje mi się znakomicie, ale jakoś tak mnie ciągnie żeby mieć w kaburze pistolet jeszcze :-) Oglądałem dziś tam tą klamkę, jak dla mnie sprawia wrażenie bardzo leciutkiej i delikatnej... No na pewno wygląda lepiej niż beretta, i jeśli faktycznie tak strzela to może jednak się skuszę. Ale jak dla mnie trzeba by ją dociążyć te pół kilo. No i bardzo szkoda że nie ma ruchomego zamka... nie żeby blow-back od razu, ale żeby się chociaż dało odciągnąć, jak w Socomie. Quote Link to post Share on other sites
jason.jerusalem Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Dziś ją kupiłem, wkleje recke którą napisałem na prywatnym forum.... Zakupiłem dziś H&K P-8 z Stti, czyli USP w wersji pierwszej, używane przez BW jako broń boczna o oznaczeniu właśnie P-8.Pistolet na pierwszy rzut oka może nie wygląda zbyt solidnie, ma się wrażenie jakby ABS był "cienki", w ogóle pistolecik jest lekki (400gr) choć porównując z oryginałem (720gr) wsadzi się gdzieś kilka ciężarków i będzie akurat. Pistolet nie posiada żadnych oznaczeń, co akurat jest dla mnie lepsze żeby ich nie było, niż bajery w stylu "SUPER GUN" czy "6mm Parabellum" Very Happy. A HK USP może jakoś sfabrykuje na zamku własnym przemysłem. Bezpiecznik, jak w oryginale, jeden z lewej strony zamka. Hop-siup regulowany imbusem malutkim w pokrywie komory nabojowej. Dużym minusem broni jest brak ruchomego zamka. Blow-back jakoś szczególnie nie jest wszystkim co pragnę, natomiast brakuje mi bardzo możliwości pociągnięcia za niego (dla pozy Cool ) no ale nie można mieć wszystkiego za 99zl. Szczególnie że rekompensuje to reszta pistoletu. Jest oszczędny (greengazu starczy w magu pewnie na 3 magazynki podejrzewam, nie mogłem sprawdzić bo mam tylko jakieś 100 kulek), poza tym magazynek ładuje się łatwo i przyjemnie, nie ma problemu z podawaniem, wystrzeliwuje wszystkie kulki żadna nie zostaje w magu... ma pojemność 26 strzałów, czyli całkiem sporo. No i moc pistoletu. Podejrzewam go spokojnie o ponad 300 fps, może nawet 340-350. Z metra puszka na wylot albo wgniecenie w drugiej ściance, różnie, zależy chyba od kąta uderzenia w powierzchnie puszki. Niesie spokojnie na jakieś 60 metrów... choć nie można się oczywiście na takiej odległości spodziewać jakiegoś konkretnego skupienia po lufie circa 130mm.... Nie wiem dokładnie ile, jeszcze go nie rozbierałem. Skutecznie można trafić bez problemu z jakichś 20-25 metrów, nawet w cel wielkości kartki, potem kulka traci na skupieniu. Czyli akurat do budynków oraz jako broń boczna, w lesie z AEGami raczej nie pokonkuruje... ale twierdze że to wina jedynie długości lufy i skupienia. Ogólnie, jeśli ktoś chce sprawić sobie gaziaka, jak najbardziej polecam ten pistolet, głównie ze względu na wygląd/moc do ceny... [...] Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 chyba sie skusze na niego... :-P Quote Link to post Share on other sites
Schmmitt Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 chyba sie skusze na niego... :-P A co to wnosi do tematu ? Nie rób OT . Quote Link to post Share on other sites
jason.jerusalem Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 No i nie minął miesiąc jak mi się coś rypło w pistolecie, nie wiem nawet dlaczego. Wyjechałem na dwa tygodnie jak wróciłem nie dało się go naładować gazem (wszystko pryskało na zewnątrz i prawie odmroziło mi dłoń) Uszczelniłem zawór gumką recepturką i śmiga, ale boję się że moja zaimprowizowana uszczelka długo nie wytrzyma. Będę kombinował dalej... Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) Mój P8 też zaczął się syfić. Poszedł do kibla, radzę zbierać na coś porządnego, np. glocki z KSC-KWA :idea: takie coś właśnie zakupiłe i dopiero jestem zadowolony. Edited August 7, 2007 by macgyver Quote Link to post Share on other sites
jason.jerusalem Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 mimo problemów z uszczelką nadal jestem zadowolony z pistoletu. Ma niezłego kopa i fajnie się go trzyma... fajnie się z nim wygląda... a Glocków nie lubię, i kropka. Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) H&K USP P-8 STTI Siema! Posiadam to Cudeńko :P Z wyglądu mi się bardzo podoba, jak i wszystkie USP Wydaje mi się, że jakość użytych plastików jest znośna (rozbierałem go i w środku też jest w miare ok, ale o rozbieraniu później :D ). Ma parę elementów metalowych, takich jak lufa wewnętrzna (aluminium), Spust, zabezpieczenie spustu, kurek itp. co jest plusem, że nie ma samego plastiku... Co do zjadliwości gazu, no to tradycyjnie jak Beretta z tej samej firmy czyli jedno nabicie gazem wystarcza na wystrzelenie ok 5-6 magazynków (w Beretcie nawet 7 z tym że magazynek ma o 7-8 kulek mniejszą pojemność). Osiągi bardzo zbliżone. Wydaje mi się, że obie beretty i p-8 mają te same bebechy. Co do zauważonych usterek... Od początku z magazynka ulatniał mi sę gaz... przestrzelałem pistolet i już nie ucieka jak na razie. Miałem już też jedną ,,poważniejszą'' usterkę, pistolet niby strzelał, ale samym gazem, bez kulek (chociaż kulki były w magazynku) i nie dało się wyjąć magazynka. komora Hop Up była cofnięta do tyłu pistoletu. Oczywiście się wystraszyłem, ale PISTOLET MA BUDOWE WEWNĘTRZNĄ PROSTĄ JAK BUDOWA CEPA i łatwo się go rozkłada, więc usunięcie usterki zajęło mi 5minut. Okazało się, iż komora hop up wyskoczyła z miejsca gdzie powinna być, czyli zeskoczyła z lufy wewnętrznej w stronę kurka, co w sumie mnie zdziwiło trochę... No ale założyłem wszystko tak jak ma być no i działa. Podsumowując: Uważam, że pistolet jest wart swojej ceny. Jeżeli coś się zepsuje to raczej nie będzie to trudne do naprawienia, bo pistolet jest bardzo prościutki w budowie, a jeżeli sobie nie poradzimy to zawsze jest gwarancja na pół roku (za rozkręcenie pistoletu się jej nie traci, plomba jest w magazynku, na śrubie do odkręcenia zbiornika z gazem). Kupiłem i nie żałuję :) Ogólna Ocena (moja) w skali 1-10 : 8 Pozdro! Ropson Edited August 7, 2007 by danielosw Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 To ja widocznie trafiłem na bardzi złej jakości model. Reklamowałem go 3 razy. Wkurzywszy się, zakupiłem klocka. Jezeli działał, był całkiem przyjemny. Z 25 metrów ustrzeliłem wronę :-D. Jak dla mnie to spust chodzi aż za mocno. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts