Przemalek Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Witam. Rozkrecilem mojego glocka w celu konserwacji, ale przy rozkrecaniu wyleciala mi sprezyna i nie wiem skad.. jest to sprezyna, ktora przytrzymuje spust zeby chodzil, i naciąga sprezyna glowną.. Co zrobic? pzdr Quote Link to post Share on other sites
Kamillos17 Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 WITAM też mam tego glocka i również miałem problemy z jego złożeniem. Jeżeli podasz mi dokładne dane tej sprężyny to chyba będę ci w stanie pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted May 29, 2007 Author Report Share Posted May 29, 2007 jest ona okrągła:) a jej zakonczenia z oby dwoch stron to cos jakby litera L z jeden strony dluzsze z drugiej troche krotsze Quote Link to post Share on other sites
Kamillos17 Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 witam ta sprężyna wypadła ci spod tego czegoś (nie wiem jak sie to nazywa) co podtrzymuje tłok jak odciągniesz zamek do tyłu. Na dole tego czegoś masz taki wrąbek,lub dziurke. Jeden koniec sprężynki przychodzi tam a drugi opiera sie o body. Nie mam cyfrówki ale jeżeli nie rozumiesz oco mi chodzi to daj jakieś foty to zaznacze ci na nich gdzie powinieneś wlożyć te sprężynke. Ja ze swoim się męczyłem ze 2 godziny żeby go złożyc. Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted May 30, 2007 Author Report Share Posted May 30, 2007 o body opiera sie te dluzsze L czy krotsze? Quote Link to post Share on other sites
Kamillos17 Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 witam nie pamiętam,ale raczej to dłuższe opiera sie o body.Nie chce mi sie rozbierać mojego bo to za duzo roboty ale weż spróbój najpierw dłuższym o body,a jak nie to tym drugim.Jedno jest pewne jezeli dobrze to złożysz to spust bedzie dobrze chodził. Musisz to robić delikatnie.w body też jest taki malutki rowek i ta"L" nie ma tam wchodzić! Życzę powodzenia! Quote Link to post Share on other sites
Haldir_tcv Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 U mnie jest taka dziurka , ale jak przekładam przez to krótsze ,, L " to nie pasuje , a dłuższe to już wgl. Do autora postu: Udało ci sie wkońcu to złożyć? :wink: Dzięki za odp.!! Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted August 31, 2007 Author Report Share Posted August 31, 2007 Tak udało. Te krotsze "L" ma wejść do dziurki na tym, gdzie jest zacezpione(jakby cos takiego __ _____ | | | | --____-- Zaczep o to, co wchodzi do body w takie okrągłe:) i dluższe "L" zaczep pod "prowadnice tłoka" Quote Link to post Share on other sites
Haldir_tcv Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Spox może rozkrece swojego i dam opis co i jak :) zlozylem go w ten sam dzien co zadalem pytanie. Przezylem szok życia , bo okazało się że mój ojciec był kiedyś rusznikarzem i pokazał jak mam to zamontować xD Działajet to git! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Ja mam inny problem. Pistolet ten zacina się i to często. Bierze po 2-3 albo 5 kulek. Co zrobić? Nowy magazynek? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Najprawdopodobniej rozwarstwiają Ci się ścianki maga. Możesz okleić go taśmą izolacyjną albo kupić nowy. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Zakleić taśmą? Ale które części? :D Fajny ten pistolet ale nie strzela daleko (mój) kulki 0.2g leca na jakies 25m,0.11 na 30m. Jak go rozkręciłem to aż się zdziwiłem (?). Spręzyna praktycznie niczym się nie rożni od tych, które są w pistoletach z kiosku-jest mala i nie twarda. Wytrzyma ten pistolet jak wymienie ją na mocniejszą? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Magazynek zrobiony :) Zwęziłem wyjście/wejście na kulki do magazynka :) NIe zacina się, czasami bierze po 2 kuleczki. Ale nie wiem zcy wymienić tą sprężynę :D Quote Link to post Share on other sites
Haldir_tcv Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Dziwne, to musi być jakaś wada (chodzi o to pobieranie kulek). Sprężyne możesz wymienić ale na niewiele mocniejszą także nie wiem czy jest sens. Nie lepiej kupić dobrego gaziaka? niż pakować w G17 Tm na dodatek spring. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 Taaak, dobry gaziak za 120 zł, zapomnij... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Witam ponownie z nowym problemem. Po naprawie magazynka wszystko strzelało znakomicie. Po wystrzelaniu 1000 kul zasięg zwiększył się na kulach 0.2g do około 40m. Problem mam następujący: hop-siup nie podkręca kul i strzela na 10-15m. To się stało dosłownie z dnia na dzień, gdy dostałem nową pake kul (gunfire 0.2g).I teraz nie wiem czy te kule są niepodatne na hop`a czy hop się popsuł? Jeśli to hop to prosił bym o receptę dotyczącą jego naprawy, a jeśli to kule no to się domyślam. :D Wcześniej strzelałem kulami 0.2g TM. Quote Link to post Share on other sites
Bylin Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 (edited) Chciałbym się zapytać czy ta replika od tm serii HG jest kompatybilna z jakąś inną marką pod względem części? Mam takie coś z 'zerwanym' spustem i wypadła gdzieś kiedyś prowadnica do sprężyny przedniej, a chciałbym, żeby byle był sprawny, bo mam do niego sentyment :biggrin: Edited March 7, 2012 by Bylin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts