royal Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Witam mam pytanie dotyczące wybrania repliki karabinu wyborowego zastanawiam sie co wybrać . Na początku miałem wybrać SWD Atoza http://asgshop.pl/produkt.php?id=345 narazie na ten model trzeba czekać tak jak mi powiedzieli panowie z ASGshop 3/4 tygodnie . Dzisiaj zauważyłem nowe modele karabinów wyborowych już po tuningu lvl IV http://asgshop.pl/produkt.php?id=1950 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1956 I teraz doradzcie mi co lepiej opłaca się zakupic czy SWD karabin sprężynowy czy któryś z tych elektryków , patrząc pod względem niezawodności , celoności , zasięgu . Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Niezawdone bardziej to chyba będzie SWD. Z drugiej strony wygodniejsze będą te "eMki". Myślę że tu chyba tylko w grę wchodzi kwestia gustu i upodobań no i założenie że im bardziej skomplikowana konstrukcja "mechaniki" tym większe prawdopodobieństwo że coś prędzej czy później siądzie. Czyli SWD raczej "pewniejsze" pod względem wytrzymałości. Ale ja chyba jednak kupiłbym którąś z "eMek" ;) Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 A mnie zastanawia jedna rzecz. Czy nie bardziej klimatyczna i realna jest snajperka sprezynowa. Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 TUZIOL pewnie masz trochę racji ale... ;) Co znaczy klimatyczna ?? Klimat tworzymy starając się odzwierciedlac jak najwierniej rzeczywistość. A w tym przypadku czy masz sprężynę bolt action czy samopowtarzalengo elektryka to chyba nie robi różnicy o ile wiesz co robisz ;) Większość strzelców wyborowych używa samopowtarzalnych karabinków czy to SWD, czy wariacje na temat M16, M14 więc tu chyba klimat nie jest problemem. ;) Link to post Share on other sites
Ineptus Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Ja na przykład preferuje sprężynę ze względu na brak ograniczeń akumulatorem... Można ją wziąć wszędzie i na dowolnie długo, a wystarczy mieć kulki... Link to post Share on other sites
szatan Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 kupujac elektryka i intellecta 4200 tez mozesz zabrac tylko kulki, bo nie jestes w stanie jako sniper rozladowac baterii. ja mialem 12v 2400mAh i nigdy mi nie padla wiec raczej bateia to zadne ograniczenie Link to post Share on other sites
royal Posted June 3, 2007 Author Report Share Posted June 3, 2007 Ciągle mam dylemat co wybrac ;/ ehh ... Czy eMke czy SWD ? Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Skoro tak to proponuję zrób tak: :mrgreen: Jaki mas zmundur? Jakie masz oporządzenie? Co Ci się bardziej podoba? Co bedzi ebardziej pasowało do tego co już masz? :mrgreen: Jak to nie pomoże to zawsze możesz rzucić monetą :mrgreen: Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Thor : słusznie :) Nawet z samopowtarzalnym karabinkiem jak ktos chce sie wczuc w klimat snajpera to sie wczuje :) Link to post Share on other sites
royal Posted June 4, 2007 Author Report Share Posted June 4, 2007 (edited) W sumie całe oporządzenie i mundur przypasowane jest pod Polską armie wiec chyba zdecyduje się na SWD Atoza . Edited June 4, 2007 by royal Link to post Share on other sites
Recommended Posts