EC-Robin Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Mam problem! Mianowicie z GB tak sądze. W momęcie kiedy selektor ognia jest w pozycji SEMI to strzela na SEMI a jak przełącze na AUTO to też jest SEMI ! Grzebałem w GB i mysle ze tam tkwi problem co mogłam źle skręciś lub co jest nie tak ! PLZ HELP ! POZDRO! Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 problem powinien być w selektorze ognia. Może się nie przesuwać (coś wyłamane). Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Może to byc też wina sprężynki na płytce selektora, która odpowiada za odsunięcie przerywacza od zębatki tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Może to byc też wina sprężynki na płytce selektora, która odpowiada za odsunięcie przerywacza od zębatki tłokowej. Wtedy by miał tylko auto ;) Może łożyska lub ośki zębatek wystają za bardzo poza obrys gearboxa i blokują płytkę selektora :roll: Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 Wtedy by miał tylko auto ;) Może łożyska lub ośki zębatek wystają za bardzo poza obrys gearboxa i blokują płytkę selektora :roll: Wydaje mi się, że czuć by było wyraźny opór przy przełączaniu na auto, a jak mi się wydaje kolega nie miał z tym większych problemów. W takim wypadku prędzej problem tkwi w wytartej lub złamanej płytce selektora. Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 a ja był bym za rozdzielaczem trybu ognia moze sie ukruszył lub sprezynka sie wyrobiła:) MOD: Proszę używać polskich znaków. Pozdrawiam. SJP. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Płytka selektora, selektor, przerywacz (za mocno dokręcony np.), GB za szeroki, łozyska za wystające. Tak czy owak trzeba wyjąć GB i zobaczyć, będzie widać przez to okienko gdzie chodzi sprężynka płytki selektora. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts