housenka Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Witam, mam nietypowe pytanie- czy wiecie gdzie mogę kupić szwedzką kurtkę goretexową? Kiedyś były na alledrogo, ale nie mogę znaleść tej aukcji :???: była ona w cenie chyba 299zł. Pozdro Kacper Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 :roll: A na rangershopie by nie było? Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted June 11, 2007 Author Report Share Posted June 11, 2007 Nie mogę znaleźć. Zależy mi na tym, aby była "kontraktowa". Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 To ta z rangershopu na pewno nie jest kontraktowa, zresztą ta z allegro też nie. Tu masz coś co cię powinno zainteresować http://militaryshop.se/produktdel.cgi?pid=338 Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted June 11, 2007 Author Report Share Posted June 11, 2007 OK. Żeby nie zaśniecac forum: która kurtek gore jest najlepsza? amerykańska, angielska, francuska czy szwedzka? Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 OK. Żeby nie zaśniecac forum: która kurtek gore jest najlepsza? amerykańska, angielska, francuska czy szwedzka? Pod jakim względem lepsza? Kroju, kamuflażu, wygody noszenia? Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted June 11, 2007 Author Report Share Posted June 11, 2007 Będzie to mój pierwszy gore tex. Wiec głównie chodzi mi o wygodę i parametry. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Mój kolega ma Gore (chyba ver. II?) amerykanska oczwiscie. ;) Bardzo wygodna, cienka- ale bardzo ciepła(hulał w niej na nartach;) ) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Kurtki z GORE-TEX'em nie są ciepłe. Membrana chroni przed wiatrem, deszczem, ale nie jest ciepła. Żeby było cieplej trzeba używać bielizny termalnej i polarków. Quote Link to post Share on other sites
kawerna Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 sz: widać się mylisz i tamta akurat jest ciepła ? :) housenka: kup sobie zwykły, stary, amerykański gore jest wygodny, trwały, ogólnodostępny i bardzo tani Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Jeśli zaś odrzuca cię stan ogólny i niepewność co do stanu membrany polecam kurtkę francuską (CCE, stan magazynowy dostaeęm za 240 chyba, a tu jest jeszcze taniej - ale ja chciałem koniecznie mierzyć- http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...;products_id=68 ). Choć chłopaki mówią, że to nie gore to IMHO jakość/cena przy tej kurteczce jest nie do pobicia.. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Fakt, masz racje Szaszłyk. :roll: Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted June 13, 2007 Author Report Share Posted June 13, 2007 A co sądzicie o norweskim gore? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts