Tragoss Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Witam... Niedawno kupiłem G36-K (CA) 1 level 380 fps i mam problem z wybraniem dobrej lufy precyzyjnej... Proszę was o pomoc w tym wyborze... Jaka lufa będzie dobra z pośród tych http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=24 Prosiłbym abyście podali mi od razu linka do tej lufy, którą proponujecie... I jeszcze mogę dodać ze jestem początkujący i to jest moja pierwsza taka broń... Aha coś chyba mam nie tak, ponieważ nie ma w niej tego charakterystycznego pstryknięcia podczas zmiany trybu ognia jest tylko ciche przesuwanie wiecie o co chodzi no i jeszcze mam tylko jeden ten przełącznik bo drugi odpadł brak w nim było tej małej śrubki z tym zewnętrznym gwintem. A i jeszcze mam pytanie w jaki sposób można zamontowac tą lufe precyzyjną? tzn co trzeba rozebrac aby sie dostac do środka. Quote Link to post Share on other sites
Dragon Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Z tego linku masz wiele możliwości. AŻ jedną http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=926 To nic, że nie słyszysz pstryknięcia. Ja też tak mam. Jeśli chodzi o montaż lufy to najlepiej poproś kogoś kto się na tym zna. Jeśli nie to musisz zdjąc gripa i odkręcic 3 przednie śrubki przechodzące w poprzek body. Wtedy wyjmujesz lufę wraz z obudową komory Hop-up, odkręcasz kolejne śrubki, rozbierasz komorę i dostajesz się do lufy. Generalnie jest to proste. Dobrze jest robic to z instrukcją, żeby wiedziec jak złożyc/rozłożyc. Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 takie pytanie to raczej w zielonych powinno być.... A co trzeba robić, odkręcasz górna szynę, odkręcasz przedni chwyt, wyciągasz pin na kolbie (nie wiem czy trzeba ale chyba), odkręcasz śrubki na rurze zewnętrznej, potem selektor ognia,odkręcasz w body śrubki które łączą się z pinami, wyciągasz piny, odkręcasz podstawę silnika, od silnika wyciągasz kable, wyciągasz silnik, odkręcasz w środku chwytu śrubki łączące GB z chwytem, i potem odczepiasz po kolei wszystkie elementy body. odkręcasz 2 śrubki trzymające lufę i komorę HU, nastepnie odkręcasz śrubki w komorze, wyciagasz pin, wyciagasz lufę w raz z gumką i możesz zmienić lufę. A potem łopatologicznie jak rozbierałeś tak skręcasz. Chyba wszystko, jeśli dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 16, 2007 Author Report Share Posted June 16, 2007 A czy ta lufa CA bedzie dobra? I jeszcze mam pytanie w jaki sposób można zaczepic pasek nośny i jak możecie to podajcie mi jakieś linki ze sklepów obojętnie jakiego chodzi mi oczywiście o te paski nośne... Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 20, 2007 Author Report Share Posted June 20, 2007 A więc tak zdjąłem przedni chwyt następnie odkręciłem te trzy śrubki, które były przykręcone w poprzek body.. próbowałem wyciągnąć tą lufę w raz z obudową komory hop-up ale tak jak by ją cos tam jeszcze trzymało bałem się ciągnąć mocniej bo myślałem ze cos uszkodzę a wiec przestałem, czy to tak ciasno ma wychodzić? Czy może to jest jeszcze dalej jakoś przykręcone? A no i postanowiłem z powrotem po dokręcać te śrubki i udało mi się te dwie pierwsze przykręcić a ta trzecia (M3X33) cos się nie chce tak jak by ten środek był lekko przesunięty do przodu i nie mogę trafić na gwint a wiec jej nie przykręciłem :cry: czy to może spowodować ze replika będzie gorzej działała? Czy będą jakieś luzy? wydaje mi się że te dwie śrubki mocno body trzymają... Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 21, 2007 Author Report Share Posted June 21, 2007 Proszę o pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Po odkręceniu tych 3 śrubek zespół lufy z hopkiem wychodzi ciężko. Musi się wysunąć i trzeba do tego użyć siły. Najpierw jednak odłącz od siebie kable. Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 ja bym radził zdjąć też gniazdo maga, bo wtedy można zoabczyć czy kable nie blokują się nigdzie. U nie tak było musiałem je o prostu nieco odsunąć. Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 27, 2007 Author Report Share Posted June 27, 2007 Jeśli chodzi o to gniazdo maga to mam mały problem ponieważ po odkręceniu tej główki imbusem to dalej się mocno trzyma i nie wiem jak to gniazdo ściągnąć proszę o jakąś rade... A lufę zamówiłem 6.04 CA mam nadzieje że będzie dobra. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Musisz nacisnąć ten dzyndzel od zwalniania magazynka i wtedy wyjąć gniazdo maga. Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 27, 2007 Author Report Share Posted June 27, 2007 Ale jak ściągnę tą główkę to tam wystaje jeszcze ten gwint i nie wiem co z nim zrobić próbowałem go wypchać ale nic nie idzie... Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 28, 2007 Author Report Share Posted June 28, 2007 (edited) Proszę o jakąś radę bo lufa już jest i czeka na swoje miejsce... Edited June 28, 2007 by Tragoss Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Ten gwint musi się dać wypchać i kropka :) Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 29, 2007 Author Report Share Posted June 29, 2007 A więc tak udało mi się wyciągnąc lufe wraz z komorą hop up następnie rozkręciłem dwie śrubki trzymające komorę, po rozkręceniu komora się rozpadła na dwie części i wyciągnąłem sprężynę, która była nałożona na lufę... I co dalej ponieważ to pokrętło do ustawiania hop up-a wraz z gumką jest mocno zaciśnięte na tej lufie! Jak ją wysunąć? tez na siłę? w którą stronę? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 30, 2007 Author Report Share Posted June 30, 2007 hej czy ktoś wie jak to zrobic? Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Musisz zdjąć taki plastikowy pół pierścień a potem będziesz mógł zesunąć lufę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts