Majkel86 Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Witam. Otrzymałem te zdjęcie od kolegi którego tata zrobił je 2 lata temu Iraku. Obecnie też jest na misji i wraca dopiero w sierpniu, a jesteśmy ciekawi z jakiego kraju oni są. http://i189.photobucket.com/albums/z170/Ma...ostatnie094.jpg Z tego co widzę mundury są to typowy pustynny 3-color, kamizelki z tego co widzę są w flecktarnie, ładownica na pasie jest podobna do woodland'a bądź DPM'a, buty wyglądają na brytyjskie, hełmy na fritze, gogle chyba ESS. Karabiny to bodajże coś podobnego do AK 74 lecz mają składane kolby oraz magazynki od 47. Oczywiście nie jestem pewien dlatego czekam na Wasze opinie cóż to za żołnierze i czemu mają tak różnorodne wyposażenie i uzbrojenie. Do dzieła panowie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Tricolor to nie jest. Głowy nie dam, ale to chyba Bułgarzy bo mi to wygląda na ichni wzór pustynny: http://www.henrikc.dk/camouflage/details.asp?autono=223 EDIT: For siur Bułgarzy http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=19719 Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 18, 2007 Author Report Share Posted June 18, 2007 Chyba masz rację :uśmiech: Dlatego te ciapy zarówno jak na mundurze i ładownicach wydawały mi się DPM'owate. No i w takim razie ten AK to też jakaś bułgarska wariacja :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 (edited) Jeżeli Bułgarska to chyba SLR'y. A co to oni mają za kamizelki dokładnie? Edited June 18, 2007 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Jeżeli Bułgarska to chyba SLR'y. Taaa, jasne, airsoft'owe... Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 (edited) No błąd mój, głupia informacja mi się przypomniała, więc co z kamizelką? Edited June 18, 2007 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 (edited) Znalazłem następne fotki nie wiem co to :???: Prawie jak troppentarn czy jak się zwie ten pustynny fleck ale pikselizowane: Link Link Co to za kraj i camo? Fotkę tą znalazłem po wpisaniu w google jagdkommando. Edited July 2, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Znalazłem następne fotki nie wiem co to :???: Prawie jak troppentarn czy jak się zwie ten pustynny fleck ale pikselizowane: Link Link Co to za kraj i camo? Fotkę tą znalazłem po wpisaniu w google jagdkommando. Litwini, tudzież Łotysze nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 Łotyszy widziałem w "Broń i amunicja". Mają chyba większe "piksele" w kamuflażu niż te ale też nie jestem pewien :???: Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Znalazłem następne fotki nie wiem co to :???: Prawie jak troppentarn czy jak się zwie ten pustynny fleck ale pikselizowane: Link Link Co to za kraj i camo? Fotkę tą znalazłem po wpisaniu w google jagdkommando. Ci panowie są z Estonii Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 Ale Estoński kamuflaż wygląda tak: Oczywiście nie chodzi o marynarkę ;-) Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 To jest stary wzór, nowy: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 Ok. masz racje :mrgreen: Piąteczka dla Ciebie :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts