Technik Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Zamowilem z WGC baterie 9.6V 3600mAh Sanyo do mojej M16A3 ICS, przed zamowieniem zapytalem sie czy zmiesci sie bez problemu do kolby stalej, odpowiedziano mi ze sie zmiesci. Po otrzymaniu przesylki okazalo sie ze bateria wystaje z kolby na ok. 2 cm i to juz po wylamaniu 2 elementow plastikowych z wnetrza kolby. Napisalem do WGC czemu pisza cos o czym nie maja pojecia i odpisali ze ludzie ktorzy zajmuja sie zamowieniami nie wiedza wszystkiego (a mimo wszystko odpowiadaja :!: ) i zeby dowiedziec sie czy bateria sie zmiesci musze napisac do ich technikow (teraz to ja juz k@$%wa wiem ze sie nie zmiesci). Ktos ma jakis pomysl w jaki sposob to rozwiazac? Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 W kolbe jeśli za nic nie upchniesz to kup sobie ladownice na kobe do magów, przedloz troche okablowanie i umiesc aku w ładownicy. Jeśli nie podoba ci sie to rozwiazanie to proponuje sprzedac batke i kupić nową, ktora już na pewno bedzie pasowała. Jeśli nie chcesz sprzedawac mozesz kombinować z takimi rzeczami jak atrapy magów, ale myśle, że ta bateria ma troche za duże gabaryty do tego! Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Możesz ją przerobić i ułożyć ogniwa w taki sposób by batka po przelutowaniu pasowała do kolby. Jesli samemu nie dasz rady znajdz jakiś sklep modelarski z modelami RC, tam powinni ci to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Oozie Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Tak też można! Nie pomyślałem. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 ?? A czemu 9.6 nie wchodzi? Bo ICS? Do CA i G&P wchodzi 12V bez niczego. Dlatego pewnie WGC odpowiedziało, że wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
Technik Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 Do tej pory mialem kolby skladane wiec nie wiem jak to jest np. w CA. W ICS bateria dochodzi do miejsca w ktorym kolba sie zweza i juz dalej nie pojdzie, mniej wiecej o pol ogniwa jest za dluga. Teoretycznie daloby sie ja ulozyc troche pod katem ale dopiero w srodku. Wydawaloby sie ze kolba stala bedzie taka sama u kazdego producenta - widocznie tak nie jest. Nie bede w stanie nic z nia sam pokombinowac (mimo ze jestem technikiem elektrykiem z wyksztalcenia) bo nie mam tu w UK narzedzi i narazie nie mam potrzeby kupowac. Jedyna dla mnie rozsadna opcja to sprzedaz tej i kupno mniejszej. Ale nie uwazacie ze to w jaki sposob postapilo WGC jest lekkim przegieciem? Moim zdaniem jezeli nie maja o czyms pojecia to powinni sie kogos kompetentnego o zdanie zapytac, a nie pisac "YES, it will fit" bez wiedzy na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 A pytałes o kolbę stałą, czy o ICS? Bo do G&P, CA i TM wchodzi bez niczego 12V. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Sprawdź czy kolba od CA będzie pasować do ICS ;-) Quote Link to post Share on other sites
Technik Posted June 26, 2007 Author Report Share Posted June 26, 2007 Dzieki chlopaki za pomoc. Pewnie wiekszosc z tych pomyslow by wypalila ale postanowilem ze sprzedam ta baterie i qpie mniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts