Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Parasnajperzy

Recommended Posts

Najmniej się ruszać. Kiedy siedzisz pod krzakiem w bezruchu - nie widać Cię.

Kiedy tylko się ruszysz, oko natychmiast wychwytuje ruch, nawet jeśli nie widzi sylwetki.

Musisz mieć celną broń z większą ilościa fps.

Możesz stosować częściowe Ghille (nie pamiętam dokładnej nazwy), ktore zakrywa tylko plecy i pozwala na wygodne przemieszczanie.

[CIACH - KozA]

Może wyjaśnijmy zanim ten wątek zacznie straszyć:

ArcziQ osobiście nie spotkałem się z określeniem parasnajper (jak Okruch słusznie zauważył mogłoby to być wiązane z pewną odmiennością stanu fizycznego i psychicznego delikwenta).

Co innego z określeniem "parasnajperska" broń. Jak wskazuje przymiotnik jest to rodzaj "upośledzonej" broni snajperskiej :mrgreen: (ale se wymyśliłem), dokładniej chodzi o broń strzelecką która nie jest stricte snajperska ale ma parametry które umożliwiają użycie jej w celu precyzyjnego ostrzelania celu.

W zasadzie większość dzisiejszych karabinków typu np M16A2-4 czy L85A2 jest wykonana na tyle "solidnie i dokładnie" że umożłiwiają bardzo precyzyjne rażenie celu na odległościach do 200 metrów (Gdzieś spotkałem sie z opinią że te karabiny sa tak celne jek strzelec nimi się posługujący). Więc "parasnajperską" bronią można określić np M16A3 z założoną optyką. Czyli środkami umożliwiającymi/ułatwiającymi precyzyjne strzelanie.

Z drugiej strony ktoś kto używa tego typu sprzętu z odpowiednim "doposażeniem" w kierunku precyzji strzelania w zasadzie kwalifikuje się już jako strzelec wyborowy.

Myślę że to wystarczy.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...