ArcziQ Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Chodzi mi tu głównie o te osoby które nie posiadają jakiejś repliki specjalnie snajperskiej ale strzelają z ukrycia i stosują ową taktykę... :wink: Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 No i? Link to post Share on other sites
ArcziQ Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 No i czy jesteście owymi i jaki sprzęt i kamuflaż oraz taktykę. przeprzaszam jestem nowym użytkownikiem i kilka rzeczy nie dopowiedziałem... Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Najmniej się ruszać. Kiedy siedzisz pod krzakiem w bezruchu - nie widać Cię. Kiedy tylko się ruszysz, oko natychmiast wychwytuje ruch, nawet jeśli nie widzi sylwetki. Musisz mieć celną broń z większą ilościa fps. Możesz stosować częściowe Ghille (nie pamiętam dokładnej nazwy), ktore zakrywa tylko plecy i pozwala na wygodne przemieszczanie. Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 [CIACH - KozA] Może wyjaśnijmy zanim ten wątek zacznie straszyć: ArcziQ osobiście nie spotkałem się z określeniem parasnajper (jak Okruch słusznie zauważył mogłoby to być wiązane z pewną odmiennością stanu fizycznego i psychicznego delikwenta). Co innego z określeniem "parasnajperska" broń. Jak wskazuje przymiotnik jest to rodzaj "upośledzonej" broni snajperskiej :mrgreen: (ale se wymyśliłem), dokładniej chodzi o broń strzelecką która nie jest stricte snajperska ale ma parametry które umożliwiają użycie jej w celu precyzyjnego ostrzelania celu. W zasadzie większość dzisiejszych karabinków typu np M16A2-4 czy L85A2 jest wykonana na tyle "solidnie i dokładnie" że umożłiwiają bardzo precyzyjne rażenie celu na odległościach do 200 metrów (Gdzieś spotkałem sie z opinią że te karabiny sa tak celne jek strzelec nimi się posługujący). Więc "parasnajperską" bronią można określić np M16A3 z założoną optyką. Czyli środkami umożliwiającymi/ułatwiającymi precyzyjne strzelanie. Z drugiej strony ktoś kto używa tego typu sprzętu z odpowiednim "doposażeniem" w kierunku precyzji strzelania w zasadzie kwalifikuje się już jako strzelec wyborowy. Myślę że to wystarczy. Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Odpowiedzi udzielono. Dalsze pytania radzę kierować do zielonych. Z resztą na większość już i tak udzielono odpowiedzi na tym forum lub na innych. Link to post Share on other sites
Recommended Posts