Volt Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Witam serdecznie.Problem jak w temacie dotyczy dyszy produkcji CA pochodzącej z zestawu Nbore.Zalozony na krinkowa JG full plastik ze springiem m110 pokazywal ladnie 370 fps.Po wymianie calego korpusu na metal SRC łącznie z komorą równiez tej produkcji,moc spadla do okolo 320 fps.Wypodkladkowanie komory na nic sie nie zdalo.Sprawa docisniecia komory do GB zostala zalatwiona.Tappeta również przycialem i podnioslo to moc o ok 10 fps. Wnioskuje ze problem dotczny ok 1-2mm roznicy w dlugosci dyszy,z tad moje pytanie. Jaka dysze najlepiej qpic ab byla dluzsza niz ta zestawu CA?\Z gory dziekuje za odp i pozdrawiam:) Volt. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Pewnie src. Co to jest podkładkowanie komory? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 A jak się ma przycięcie popychacza do mocy repliki? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 przycinasz (w sumie to zeszlifowujesz) czoło tapeta i dysza w krańcowej pozycji jest nieco bardziej wysunięta... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Jak u mnei w eMce była 1mm do przodu wysunięta, to gun mi podawał 1 na 3 kulki. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Pisałeś już o tym :P. Ale Volt napisał że dysza była za krótka więc jak on wysunął ja o 1mm do przodu to powiedzmy że była dobra... Quote Link to post Share on other sites
Volt Posted June 24, 2007 Author Report Share Posted June 24, 2007 Koonik podkladkowanie komory nie jest zadnym ``wymaganym`` w sensie np.podkladkowanie kół zebatych zabiegiem, wiec sory za niewyjasnienie o co chodzi;).A chodzi o to ze czasem przy wlasnie zmianach korpusu powstaja minimalne roznice na roznych osiach.Takze na osi góra-dół miedzy sciankami komory hopa a scianka dyszy. Tak wlasnie bylo u mnie i po zlozeniu przodu i tylu bez skrecania srubami mialem moc nominalna w granicach 320 fps.Po skreceniu jakies 100 ponieaz dysa tarla o scianki komoru hopka. Po podlozeniu 2 podkladek pod komore hopka problem zniknal:)Czasami mozna rowniez podkladkowac gdy brak podawania kulek poniewaz z podkladkowaniem przesuwamy os komory. Nadal czekam na odp/ Volt Quote Link to post Share on other sites
Volt Posted July 11, 2007 Author Report Share Posted July 11, 2007 Fachowcy..../do wywalenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts