Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hop-Up w Glock 26(spring)

Recommended Posts

Dostałem takowy pistolet od kolegi http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-11...A-PROMOCJA.html

zeby jakoś go polepszyć. ;-) Uszczelniłem go taśmą teflonową i zaczął lepiej strzelać chciałbym dorobić do niego hop-up chociaż na airshitguns pisze ze jest to na prawdę go nie ma :wink: (chwyt marketingowy?)Mam zbędną gumkę od AEG'a więc czemu nie i tu pojawia się pytanie czy da sie dorobić hopka i jak? Proszę wszystkich mądrych o pomoc. :mrgreen:

Długa replika, czy krótka - żadna różnica. Zasada działania jest taka sama.

Ja zawsze stosuję proste rozwiazania, bo są najmniej zawodne. Po prostu wycinam/wypiłowuję niewielki otworek w lufie, na niego zakładam kawałek jakiejś gumki, a potem owijam taśmą teflonową, aby powietrze nie uciekało. Na koniec mocuję nad tym otworem śrubkę, która będzie naciskać na gumkę. Odkręcając/wkręcając ową śrubę, reguluję 'HU'.

Kiedyś bawiłem się w modyfikowanie zabawkowego pistoletu z kiosku. Z racji jego rozmiarów (...), nie było jak zamontować śrubki, więc zamiast niej użyłem odpowiednio wygiętej blaszki, którą zacisnąłem wokół miejsca z gumką.

Edited by dark_griph

Tak zrobiłem wyciąłem otwór nałożyłem gumke z aega i teraz problem na lufę jest nakładka i ona nie wchodzi jak jest gumka założona :/ Próbowałem włożyć kawałek jakiejś gumki i też nie wchodzi. A nie wkładałem tej nakładki tylko dałem podkładek żeby sprężyna od zamka dobrze siedziała to jest problem z naciąganiem. I teraz pytanie jak to zrobić? I drugie jak założyć tą śrubę/blaszkę do regulacji gdzie/jak ją wkręcić?

Edited by Kalashnikov

Na tym polega modernizowanie - trzeba kombinować, bawić się...

Skoro czytałeś temat o dorabianiu HU, to w czym problem? Tam wszystko jest opisane... Ja na oczy tej repilki nie widzaiłem, więc nic konkretnego Ci nie doradzę (może jakieś zdjęcia?).

Powiem tyle: śrubka do regulacjii musi byś nad otworem w lufie (który jest zakryty gumką). Jak dokładnie to zrobić? Zadje się, że to Ty chcesz się bawić w przerabianie... Ogólne wzory, pomysły czy nawet plany są już na forum. Jak masz jakiś konkretny porblem, to dokładnie opisz, najlepiej posiłkując to zdjęciami. Może wtedy ktoś pomoże...

Ogólnie rzecz biorąc, jeżeli nie ma zacięcia do takich rzeczy, to lepiej się za to nie brać. Pozatym byle czym też się tego nie zrobi. Moim zdaniem, trzeba mieć conajmniej jakieś pomieszczenie przeznaczone na warsztat i całkiem dużo narzędzi (sporo droższych od dobrej repliki).

PS

Następnym razem pisz w zrozumiałym dla wszystkich języku, używając znaków interpunkcji. Może jestem jakiś dziwny, ale ciężko jest mi odszyfrować taki słowotok. Musiałem kilka razy przeczytać, dzieląc sobie całość na zdania, aby zrozumieć o co chodzi.