Świr Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Witam. Mam następujące pytanie: czy da się (a jeżeli tak, to w jaki sposób) przerobić Glocka 17 (KWC-KWA) tak, aby strzelał on ogniem ciągłym? Widziałem już przeróbkę b92f dlatego zainteresowałem się tym tematem :-P Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 Jako, że odpowiedź nie została udzielona... ja również dołączam się do pytania. Czytałem, że prawdziwego klocka da radę łatwo przerobić, żeby pociągnął serią. Czy tak też będzie w przypadku repliki? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 Najprościej to przełożyć zamek od G18. Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 Wow, cóż za wspaniały pomysł! :mrgreen: Wydaje mi się łatwiej będzie od razu kupić glocka 18 ;-) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 No więc po co kombinować? Każda ingerencja w konstrukcję G17 spowoduje, że już nie wróci się do wersji podstawowej (strzelającej ogniem pojedyńczym). Bez przełącznika rodzaju ognia cały czas będzie ogień ciągły. Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 No więc po co kombinować? Każda ingerencja w konstrukcję G17 spowoduje, że już nie wróci się do wersji podstawowej (strzelającej ogniem pojedyńczym). Bez przełącznika rodzaju ognia cały czas będzie ogień ciągły. No bo ja chcę strzelać ogniem ciągłym, a jak bym miał kasę, to bym se i dwa G18 kupił z dziesięcioma magazynkami i Bóg wie, czym tam jeszcze. Więc poproszę o odpowiedź co trzeba zmienić w mechaniźmie spustowym (bo chyba tam kryje się cała prawda ;-) ), żeby kloc pociągnął serią. Bez przełącznika rodzaju ognia cały czas będzie ogień ciągły. Bez przesady, nie jestem takim noobem. :mrgreen: Za ogień pojedynczy odpowiada przerywacz (o ile takowy w G17 jest, a myślę, że tak), tylko chciałbym wiedzieć gdzie można go dokładnie w klocu znaleźć i jak wygląda, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts