slayr Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Witam. Ostatnio - jako iż moja kolba miała luzy postanowiłem ją dokręcić. No i trach. Stało się xD. Jako iż chiński metal jest chiński główka od śrubki w pinie się urwała... Jak śrubkę wyjąć? Bo bulić 40 zł za pina to mi się nie uśmiecha... Pomocy źą xD. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted July 8, 2007 Author Report Share Posted July 8, 2007 Nikt nie ma żadnego pomysłu? Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Rozwiercić. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Jeśli łeb urwał się przy samej nasadzie, to można w pozostałości śruby napiłować rowek i wykręcić ją śrubokrętem. Problem w tym, że to wymaga trochę cierpliwości i ja osobiście wolałbym już wybulić te 40 zeta za nowy pin. EDIT: Rozwiercenie spowoduje zniszczenie gwintu, a jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o to żeby pin uratować... Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Wszystko zależy od tego w którym miejscu główka się ułamała i czy reszta siedzi mocno w gwincie :???: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts