Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Jestem posiadaczem repliki M4A1 firmy SRC (SR4 Carbine ).Mam problem z ustawieniem hop up’a nie można ustawić aby kulkę dobrze podkręcało, podczas strzału czy to na semi czy auto kulka spada po jakiś 5-10 m na ziemię czasami dolatuje do około 30m po czym leci w dół tak jakby hop up nic podkręcał. Przy mocnym dokręceniu hopa kulki blokują się . Jestem drugim właścicielem tej emki poprzednik wymienił komorę hop up i gumkę na nową (Guarder) W czym może tkwić problem ?w złym złożeniu komory razem z gumką ? Bardzo proszę o pomoc i radę co w tej sytuacji zrobić

Pozdrawiam MAC

Edited by macko

Możliwe także jest, że gumka przekręciła się względem komory. Jest to czasami spowodowane pęknięciem części ustalającej położenie lufy do komory. Miałem identyczny problem w swojej M4 od G&P, porządne sklejenie tej części i prawidłowe ustalenie lufy względem komory wyeliminowało problem z podkręcaniem.

Regulacja niestety nic nie pomogła , rozłożyłem komorę HU i złożyłem ją jeszcze raz do wymiany poszedł też dystanser ale bez skutku. Jakiś czas temu robiłem podkładkę między gearbox a komorę HU dziś ją usunąłem i o dziwo replika zaczęła normalnie strzelać :wink: . Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i pomoc ;)

pozdrawiam MAC

Edited by macko

Myślałem ze problem z m4 już rozwiązany tu pojawia się nowa rzecz.:) Karabin oddaje puste strzały a gdy spojrzy się w ten kanalik gdzie kulki są podawane do komory widać kawałeczek gumki hop up która zapewne blokuje kulki, próbowałem na nowo zrobić podkładkę miedzy GB a komorę aby odsunąć ją nieco od krawędzi tego kanaliku, ale niestety kulki wylatują bardzo powoli tak jakby bez siły i zarazem zasięgu Po wyjęciu podkładki i strzelając na auto po jakimś czasie wylatuje krótka seria 4-5 kulek –przerwa i po chwili 4-5 kulek problem zanika gdy odwróci się karabin magazynkiem do góry. Ma ktoś może pomysł jak ten problem rozwikłać?;)