nagrab Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 (edited) 1.Chciałbym się spytać czy przetarcie się metalu w komorze hop-up (czerwona strzałka obrazuje o co mi dokładnie chodzi, a niebieska do którego miejsca) ma wpływ na poprawne działanie hop-up? 2.Ponieważ zauważyłem, że moje kulki latają raz na 25m raz dalej, czasami skręcają w lewo, a innym razem lecą w górę, czasem zdarza się że polecą prosto. Strzelam gold fire 0,25. Obecnie mam lufę preckę 6,04 Systema do niej gumkę G&G (zakładałem gumkę systemy, lecz nie widziałem różnicy). http://img519.imageshack.us/my.php?image=11172uo1.jpg <----link do punktu 1 Edited July 12, 2007 by nagrab Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Jeżeli masz na myśli takie delikatne zarysowania to są one robione przez dyszę. Jest to zjawisko raczej normalne i nie ma wpływu na lot kulki (pod warunkiem, że dysza się nie blokuje w komorze :roll:). Quote Link to post Share on other sites
orzech Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Skoro strzelasz z precki to radził bym zmianę kulek bo GF zacina sie nawet w butelce . Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted July 13, 2007 Author Report Share Posted July 13, 2007 Jeszcze ani jeden GF nie zablokował mi się, ale poczytałem trochę o blasterach i spróbuję teraz z nich. Jeszcze będę musiał dorobić pierścień własnej roboty, bo te które miałem w zestawie do gumek hop-up nie trzymają komory. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts