Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Ja posiadam tego guna ale mam go niedługo więc o awarujnosci duzo nie powiem jedyna wada to tylko 15 naboi w magu zasięg idealny i na celnosc nie ma co narzekac . jest bardzo oszczędny

Mam jeszcze pytanie do was czy od trzymania kapsol co2 w magu moze sie on rozszczelnic? bo w gaziakach jestem troszke zielony...

Edited by Lesny z ak

Niesyfonuje wygląda dosyć ładnie i jest wygodna jak zrobie fotki to ci wyśle wykonanie też dobre osiągi zadowalające tylko jak pierwszy raz zakladalem kapsule co2 to mi caly gas prawie wyciekl :D (oczywiscie z mojej winy)

Edited by Lesny z ak
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Witam jestem posiadaczemw w/w gazówki. Wizualnie jest to świetna replika, metalowy zamek sprawia świetne wrażenie, a ergonomia chwytu jest wrecz doskonała. Twardość spustu jest w granicach przyzwoitości. Pistolet sporo waży czy to wada czy zaleta pozostawiam bez odp. Replika dosłownie jest bardzo oszczędna. Zapewnia oddanie 190-200 strzałów na bardzo przyzwoity dystans, potem możemy oddać jeszcze około 30-40 strzałów a raczej plunięć repliki. Taurus jest bardzo głosny jak na gaziaka, dla mnie zaletą. Brak Blowback-u to najwiekszy mankament tej repliki ale za to otrzymujemy bardzo oszczędną replikę. Troche drażni, także brak blokady spustu zamiast tego po przełączeniu bezpiecznika cyngiel przechodzi "na jałowy spust" - naciskamy i nic. Osobiście wolałbym Blowback zamiast oszczędności repliki ponieważ jest to moja broń boczna na ewentualną akcję w budynku lub "broń ostatniej szansy". Z racji tego iż używam go w boju sporadycznie odbezpieczenie kapsułki CO2 i pozostawienie jej w magazynku na 1 lub 2 tygodnie to pomysł raczej nie najlepszy o czym możemy poczytac już w instrukcji.Na szczęście nie jest to wielki problem ponieważ kapsułak zostaje zużyta na strzały treningowe po strzelance. Pozytywem jest fakt iż 1 kapsułka CO2 wystarcza na naprawde długą strzelankę. Co do zasiegu nie podam dokładnych danych pomiarowych bo ich nie robiłem i na dodatek strzelałem na kulkach 0,25, które są mimo wszystko jednak trochę za ciężkie jak na Taurusa, wydaję mi się iż waga 0,20 gr będą trafniejszym wyborem. Reasumując jak na razie Taurus CG okazał się świetnie wyglądającą i bardzo przyzwoicie wyglądającą gazówka w bardzo przystepnej cenie przed świętami kosztował mnie 180 PLN. Replika nie była przezemnie jeszcze rozbierana ponieważ nie ma na razie takiej potzreby. Gdyby posiadała system blowback z pewnością można byłoby sobie dodać + 25 do lansu ;) z racji wykonania i odgłosu strzału. Jesli szukasz jednak dobrze wyglądającej gazówki o bardzo przyzwoitych osiągach a na dodatek bardzo oszczędnej oraz mniej czułej z racji stosowania CO2 na temperaturę, to Taurus od CG to właściwy wybór. Fotki wstawie przy okazji pzd ŁP

• 2 months later...

Witam , do mojego Taurusa dostał się piasek zdjąłem zamek dalej nie rozbierałm. Wyczyściłem i nasmarowLEM TO CO BYLO MOZLIWE PO ZDJĘCIU ZAMKA . Zlozylem pistolet zaladowalem w magazynek kapsulę przeczyszczającą i zacząłem strzelać . Osiągi drastycznie spadły , jakby hop-up nie podkręcał. Jak to naprawić ? Moze to wina ze sztrzelalem z przczyszczajcej ?