19SzczureK90 Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Mam problem z silnikiem z CA a dokładnie tym KLIK Chodzi o to, że bardzo często silnik nie zaskakuje. Wtedy muszę przekręcić go lekko ręcznie i dalej działa. Rozkręciłem i cały przeczyściłem, a dalej to samo... Może ktoś się z takim czymś spotkał ?? Dalej nad nim posiedzę jak coś wykombinuje to napisze rozwiązanie :) Pozdrawiam SzczureK Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Jeśli nie zaskakuje względem zębatek (choć nie wiem co miałeś na myśli) to trzeba śrube silnikową wyregulować Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Najprawdopodobniej masz uszkodzone jedno uzwojenie. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Prawdopodobnie tak jak napisał OLO padło jedno z uzwojeń, rozkręć silnik i zmierz czy jest przejście pomiędzy wszystkimi naprzeciwległymi stykami na komutatorze, prawdopodobno jedno z nich nie będzie miało przejścia i jeśli silnik akurat zatrzyma się na nim to już nie potrafi ruszyć. Quote Link to post Share on other sites
19SzczureK90 Posted July 14, 2007 Author Report Share Posted July 14, 2007 Sprawdzałem wszytko było ok... :poddanie: Poddałem się i z nerwów poszedł na części :-F No nic teraz muszę kupić nowy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts