Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Konserwacja AK-47 CYMA

Recommended Posts

Nie mogę nigdzie znaleźć jak konserwować tego guna. :poddanie:

Jeżeli było to sorki z góry, ale przeszukałem forum ręcznie (szukajka nic nie znalazła)

Chodzi mi o to gdzie i jak psiknąć. Czy trzeba wyciągać gearboxa z body ? Bo mam z tym spory problem, trzyma ośka selektora ognia. Trzebaby to podważyć, a nie chcę żeby mi body pękło (swoją drogą ciekawe jak to wsadzili). Jeżeli trzeba wyciągać gearboxa, żeby przesmarować to jak go wyciągnąć ? Czy trzeba coś jeszcze gdzieś odkręcać ? Oczywiście cały przód już zdejmowałem, czyli komora hop-up nie trzyma reszty.

Please help !

leci z nami moderator ?

Zatem tak :

bz rozkrecania to możesz sobie pokonserwować lufe , możesz też zdjąć chwyt, odkrecić silnik i od strony zębatek napchać troszke smaru ,ale nie ma to sensu, bo to metoda mało skuteczna.

Najskuteczniej jest wyjąć gearboxa z body, rozebrać go na części pierwsze, wyczyścić wszystko w spirytusie,abo benzynie, przesmarować na nowo i poskładać :).

ok, dzięki za pomoc

czyli wymianę lufy i np. gumki hop-up mogę dokonać sam, ale wymianę sprężyny itd. lepiej oddać do renomowanych serwisów, dobrze myślę ?

Pisałem mejla do asgshopu, nie robią już przeróbek tanich replik :

"Dziękujemy za zainteresowanie lecz od pewnego czasu nie przyjmujemy już na serwis replik firmy Well, Cyma, JG, BOYI, SRC, AGM, P&J, DE, Kart itp. Jest to spowodowane tym, iż z powodu zastosowania tanich elementów, repliki te są bardzo niestarannie wykonane. Bardzo często przy tuningach, lub wymianie pewnych rzeczy i naprawie okazuje się, że trzeba wymienić dużo więcej części a i tak finalna ilość fps nie zawsze odpowiada rzeczywistej ilości fps jakie może oferować dany tuning. Dodatkowo po mocnym tuningu bardzo często są problemy z repliką..."

• 2 weeks later...

Hmm ja mam coś innego.

Weź do ręki olej silikonowy w spreju. Psiknij do "odbieracza kulek z magazynka" jest to okrągłe i kulki lecą z magazynka do tego miejsca :) Psiknij do magazynka do hi-capa, gdzie wsypujesz kulki, i gdzie wylatują. Zawsze po strzelaniu na "Auto" strzel 3razy na "Semi" przed końcem strzelania, żeby sprężyna się "wyprostowała" w gearboxie. Zawsze po strzelaniu naładuj baterie, nie szalej z nim :) Dbaj, i wytrzyma parę lat

Hmm ja mam coś innego.

Weź do ręki olej silikonowy w spreju. Psiknij do "odbieracza kulek z magazynka" jest to okrągłe i kulki lecą z magazynka do tego miejsca :) Psiknij do magazynka do hi-capa, gdzie wsypujesz kulki, i gdzie wylatują. Zawsze po strzelaniu na "Auto" strzel 3razy na "Semi" przed końcem strzelania, żeby sprężyna się "wyprostowała" w gearboxie. Zawsze po strzelaniu naładuj baterie, nie szalej z nim :) Dbaj, i wytrzyma parę lat

Po jaką cholerę smarowac hopa?

ok, dzięki za pomoc

czyli wymianę lufy i np. gumki hop-up mogę dokonać sam, ale wymianę sprężyny itd. lepiej oddać do renomowanych serwisów, dobrze myślę ?

Pisałem mejla do asgshopu, nie robią już przeróbek tanich replik :

"Dziękujemy za zainteresowanie lecz od pewnego czasu nie przyjmujemy już na serwis replik firmy Well, Cyma, JG, BOYI, SRC, AGM, P&J, DE, Kart itp. Jest to spowodowane tym, iż z powodu zastosowania tanich elementów, repliki te są bardzo niestarannie wykonane. Bardzo często przy tuningach, lub wymianie pewnych rzeczy i naprawie okazuje się, że trzeba wymienić dużo więcej części a i tak finalna ilość fps nie zawsze odpowiada rzeczywistej ilości fps jakie może oferować dany tuning. Dodatkowo po mocnym tuningu bardzo często są problemy z repliką..."

A wiecie może jaki sklep mógłby to zrobić? Bo ASGshop robił to za darmo przy kupieniu u nich części, a sam chciałbym wsadzić do mojej repliki zestaw FTK i jak za samą wymianę mam placić kilkadziesiąt zł. to się odechciewa :/

• 1 year later...

Mam pytanie. Czy ktoś mógłby zredagować dla mnie poradnik rozbierania cym? Chętnie bym się pobawił rozkładanie repliki i składanie. Chciałbym zajrzeć do środka swojej CM031D ale nie wiem jak. Choćby oddzielić body od gb lufkę wyjąć itp.. Chociaż z jakimś większym rozbieraniem będę bawił się po upływie gwarancji Jeżeli taki post już gdzieś był proszę o linka.